توسط فاطمه غفاری در چهارشنبه, 17 مهر 1398
دسته: عمومی

پروانه بهره برداری

تعریف پروانه‌ بهره‌ برداری : مجوزی است که برای تمامی واحدهای صنعتی که اقدامات لازم، شامل تامین زمین، تاسیسات و احداث ساختمان را برای نصب ماشین آلات تولید و تامین نمودن نیروی انسانی مورد نیاز و تولید آزمایشی را انجام داده‌اند صادر می‌شود.لازم به ذکر است واحدهای ذکر شده می‌توانند دارای جواز تاسیس باشند یا نباشند. پروانه بهره برداری یک سند رسمی است که باید اجرا شود و مشخص کننده زمان بهره برداری از تولیدات کارخانجات و واحدهای تولیدی برمبنای طرح به  تصویب رسیده می‌باشد و از طرف وزارت صنایع و معادن و یا ارگانهای صلاحیت دار دیگر همانند جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و غیره صادر می‌شود. پروانه بهره برداری دارای قابلیت تمدید، انتقال به اشخاص ثالث است و نیز می‌توان مورد معامله قرار گیرد.

مراحل پروانه بهره برداری: برای صدور پروانه بهره برداری  ابتدا می‌بایست پرسشنامه پروانه بهره برداری ( کامفار، آمایش و ....) از سازمان صنایع و معادن دریافت نموده و پس از تکمیل به سازمان ارائه  دهید. سپس کلیه ماشین آلات توسط کارشناسان مربوط مورد بررسی قرارمی‌گیرد و در صورت تایید توسط اداره مربوطه و پرداخت تمامی هزینه‌ها، پروانه بهره برداری صادر می‌گردد.

زمان بهره برداری: زمان بهره برداری از این پروانه با توجه به موارد ذکرشده به میزان حداکثر25 سال می‌باشد که با حق اولویت قابلیت تمدید را دارا است.

مدت زمان اخذ پروانه بهره برداری: زمان اخذ پروانه بهره برداری با توجه به مدت زمان طی شده برای اخذ مجوز فعالیت و اعزام بازرسان و اعلام نتیجه کارشناسان مشخص می‌شود و متفاوت است

مدارک لازم جهت اخذ پروانه بهره برداری:

فهرست پروانه‌های بهره برداری

 پروانه بهره برداری جهاد کشاورزی

این پروانه از سوی سازمان جهاد کشاورزی و در مواردی از سوی وزارت جهاد کشاورزی جهت تولید اقلام کشاورزی، دام، طیور، پرورش ماهی و ..... صادر می‌شود.

پروانه بهره برداری جهاد کشاورزی پروانه‌ای می‌باشد که پس از صدور جواز تاسیس، صادر می‌گردد. برای آنکه پروانه بهره برداری جهاد کشاورزی صادر گردد می‌بایست پس از صدور جواز تاسیس، کارگاه، کارخانه و غیره به صورت کامل با تجهیزات مناسب تجهیز گردند و کلیه مراحل پیش تولید به صورت کامل رعایت گردد تا پروانه بهره برداری جهاد کشاورزی صادر شود.

برای صدور پروانه بهره برداری جهاد کشاورزی معمولا از ارگان‌های خاصی از جمله محیط زیست، بهداشت، دارایی، امور اراضی، منابع طبیعی، دامپزشکی و غیره استعلامات به عمل می‌آید و پس از مساعدت موارد مذکور پروانه بهره برداری جهاد کشاورزی صادر می‌گردد.​

مدارک لازم جهت صدور پروانه بهره برداری جهاد کشاورزی

1- اشخاص حقیقی:

2- اشخاص حقوقی:​

پروانه بهره برداری بهداشت

به جواز و موافقت نامه‌هایی گفته می‌شود که وزارت بهداشت و درمان (سازمان غذا و دارو) برای فعالیت تولیدی پس از صدور پروانه تولید از مراجع ذیصلاح همچون سازمان صنعت و معدن و تجارت​ (سازمان صنایع)، سازمان جهاد کشاورزی، وزارت سازمان تعاون (اداره کار)، مجمع امور صنفی، اتحادیه‌ها و غیره صادر می‌گردد. و در واقع پروانه بهره برداری بهداشت مجوزی می‌باشد که کلیه موارد بهداشتی در روند سلامت محصول، را در نظر داشته و بدان می‌پردازد.

اصولا پروانه بهره برداری بهداشت هم به صورت حقیقی و هم به صورت حقوقی برای نام تجاری محصول صادر می‌گردد نه برای شرکت و نه برای نام حقیقی اشخاص.

پروانه بهره برداری بهداشت در حالت کلی موافقت نامه‌ای است که محصولاتی که نیاز به بازرسی بهداشتی دارند می‌بایست قبل از تولید آن را اخذ نمایند. درواقع پروانه بهره برداری بهداشت مجوزیست الزامی جهت محصولاتی که نیاز به پروانه بهداشتی دارند، نظیر مواد غذایی، آشامیدنی، مکمل‌های غذایی، داروها، مواد آرایشی، مواد بهداشتی، محصولات سلولزی، مواد بیولوژیک، ملزومات دارویی، تجهیزات پزشکی و ....

مراحل اخذ پروانه بهره برداری: پس از آنکه مجوز تولید اخذ گردید می‌بایست به معاونت بهداشتی یا شبکه بهداشت یا سازمان غذا و دارو مراجعه نموده، مدارک لازم که در ذیل به آن‌ها اشاره می‌گردد را به کارشناس مربوطه تحویل داده، کارشناس پس از بررسی، قرار بازرسی از محل و تجهیزات خط تولید را می‌گذارد، در صورت مناسب بودن و تکمیل مدارک کلیه مدارک را به کمیسیون می‌فرست.ولی معمولا چندین بار بازرسی جهت رفع نواقص صورت می‌گیرد.

مدارک لازم جهت اخذ پروانه بهره برداری بهداشت: ( اشخاص حقیقی و حقوقی)

پروانه بهره برداری بهداشت برای یک شرکت و تمامی محصولات آن شرکت یک بار اخذ می‌گردد ولی پروانه ساخت بهداشت مجوزی است که برای هریک از محصولات به صورت جداگانه صادر می‌گردد.​

امکان سنجی فنی اقتصادی جهت اخذ پروانه بهره برداری:

جهت اخذ تصمیم نهایی در مورد سرمایه گذاری در راستای طرحهای عرضه شده از طرف فناوران ، وجود مطالعات بازار و امکان سنجی فنی اقتصادی یکی از ملزومات قانونی میباشد.

مطالعات امکان سنجی این امکان را برای ما فراهم می کند تا با شناسایی و تحلیل گزینه های متنوع فنی ، اجرایی و ارزیابی های اقتصادی و مالی وگزینه ها و ملاحظات اجتماعی سرمایه گذاری، بهترین ومناسب ترین گزینه که نیاز ما را رفع می کند برگزینیم.برنامه پروژه که از تعیین محل اجرا ، ظرفیت یا وسعت، محدوده کار، منابع لازم ، فن آوری مناسب ، روش های انجام کار، بودجه و زمان بندی پروژه و بخصوص شیوه پرداخت منابع مالی باشد حاصل و بازخورد مطالعات امکان سنجی میباشد.

تیترهای مطالعات امکان سنجی عبارتند از :

​هدف از تهیه طرح تجاری فراهم نمودن راهنما و ساختاری مختص كارآفرینان و مدیران است تا در محیط بسیار بی ثباتی كه با آن مواجه هستند بتوانند به طور موثر فعالیت نمایند.همچنین گفتنی است زمانی كه برنامه ها روی كاغذ پیاده می شوند امكان دیدن مسائل و مشكلات پیش روی كار ، فراهم آمده و می توان این مشکلات را پیش از وقوع حل نمود و نیز ضعف های كار را برطرف و اصلاح کرد.

مطالب مرتبط

Leave Comments