تاریخچه :
طرح ايجاد كارخانه ماشين سازي تبريز براساس موافقت نامه همكاريهاي فني و اقتصادي دولت های ايران و چكسلواكي سابق با هدف توليد انواع ماشين افزار ، كمپرسورهاي صنعتي ، پمپ هاي آب ، الكترو موتور ، ليفت تراك ، انواع موتورهاي ديزلي ، ماشين آلات نساجي منعقد و به مرحله اجرا گذاشته شد و از سال ۱۳۵۱ بهره برداري از اين طرح عظيم آغاز گرديد .
در حين اجراي اين طرح و از سال ۱۳۴۸ ، الزام تغييراتي در برنامه همكاريهاي دو كشور از طرف سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران مطرح و تمايل به جذب تكنولوژيهاي اروپاي غربي و آمريكا مد نظر كارشناسان سازمان قرار گرفته و به دنبال آن طرح توليد موتورهاي ديزلي از برنامه هاي ماشين سازي حذف و مقرر گرديد كه با استفاده از تكنولوژي كشورهاي غربي وبا احداث كارخانه جديد در جوار كارخانه ماشين سازي تبريز به مرحله اجرا در آيد .
از سال ۱۳۴۹ و قبل از بهره برداري عملي ، سازمان گسترش تأكيد بر توليد ماشين افزار با ليسانس ساخت كشور چكسلواكي براي شركت ماشين سازي تبريز را نمود و پيش بيني كرد بقيه محصولات در طرح اوليه با همكاري و مشاركت كشورهاي غربي و آمريكايي و تحت عنوان طرحهاي توسعه ماشين سازي تبريز و با تكنولوژي كشورهاي فوق به مرحله در آيد . در پي اين برنامه ريزي براي توليد پمپهاي آب ، با شركت K.S.B كشور آلمان و متعاقباً جهت توليد كمپرسورهاي صنعتي ، با يك شركت انگليسي و براي توليد الكترو موتور با شركت GOLD امريكا و همچنين ليفت تراك و موتورهاي ديزلي با يك شركت ديگر انگليسي ، قرارداد انعقاد تكنولوژي منعقد گرديد . بدين ترتيب ظرفيتهاي باقي مانده از اجراي طرح اوليه براي شركت ماشين سازي تبريز شامل ماشين افزارهاي بشرح زير به اجرا گذاشته شد :
الف ) ماشينهاي تراش ب ) ماشينهاي فرز ج ) ماشينهاي مته د ) قطعات ريخته
كه بعدا" جهت همگامي با پيشرفت تكنولوژي و پاسخگوئي به نيازهاي مجموعه صنايع و نيز در راستاي توسعه فزاينده صنعتي و اقتصادي كشور با هدف افزايش توان توليد با اجراي طرحهاي متنوع توليدي به توسعه ظرفيتهاي خود با انتخاب و اخذ تكنولوژي توليد ماشينهاي فرز انيورسال و ديجيتالي و سي ان سي و نيز ماشينهاي سنتر عمودي و افقي سي ان سي همراه با اجراي طرح بازسازي و نوسازي ماشين آلات خطوط توليد و تاسيسات زيربنايي اقدام نمود.
شرکت ماشين سازي تبريز به عنوان يکي از شرکت هاي صنعتي عمده در توليد و بازگاني ماشين آلات صنعتي و ارائه محصولات و خدمات مختلف در اين زمينه ، داراي محصولات متعدد است که اهم آن به شرح زير است : ماشین های تراشکاری ، ماشین های فرزکاری ، ماشین های سنگزنی ، ماشین های سنتر ، ماشین های CNC ، ماشین های ابزار تیز کنی ، فرز نیمه سنگین ، ماشین سنتر عمودی ، ماشین سنتر افقی ، ماشین های سوراخکاری ( مته )
مأموریت شرکت :
ساخت و تولید، فروش ماشین آلات تولیدی و سی بی یو ، طراحی و تجهیز خطوط تولید و ارائه خدمات پس از فروش و پشتیبانی فنی در رابطه با انواع ماشین افزار و تجهیزات مورد نیاز صنایع زیربنائی و مراکز آموزشی بازار ایران و بازارهای بین المللی در سطح کلاس جهانی از طریق ارائه محصولات با کیفیت مطلوب و قیمت رقابتی به منظور ارتقاء سطح سودآوری و پایداری در عرصه رقابت.
آرمان و چشم انداز شرکت :
گروه ماشین سازی تبریز بعنوان یک شرکت دانش بنیان و با در اختیار داشتن منابع انسانی متخصص و توانمند می کوشد به عنوان شرکتی برجسته در سطح ملی و فرا ملی مطرح گردیده و تبدیل به معیار و محکی برای سنجش و رشد و تعالی سایر شرکت های تولیدی در خصوص ماشین افزار گردد. ما می کوشیم از طریق ایجاد فضای پژوهشی قابل قبول، تبدیل به کانونی برای خلاقیت و نوآوری و مسیری برای رشد و بالندگی همه جانبه در کشور گردیم. ما قصد داریم با نگاهی آینده مدار و تفکری جهانی و با ایجاد بهترین رویکردهای منطقه ای و محلی وارد حوزه های جدید فناوری شده و سهم خود را در تولید ماشین افزار منطبق با تکنولوژی های نوین دنیا در کل کشور افزایش دهیم.
عضویت در سازمانها و ارگانهای زیر :
نمونه ای از فعالیت ها :
توسعه و تجهیز کارگاه تعمیرات مرکزی صنایع پتروشیمی برزویه– مارون– امیرکبیر – رازی و ...
توسعه و تجهیز شرکت ملی صنایع فولاد ( مجتمع صنعتی فولاد اسفراین – لوله گستر اسفراین و ...)
توسعه و تجهیز مراکز مختلف سازمان فنی و حرفه ای کشور
توسعه و تجهیز سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کل کشور
توسعه و تجهیز صنایع ماشین سازی اراک
توسعه و تجهیز فازهای مختلف مجتمع گاز پارس جنوبی (عسلویه)
لیست مشتریان عمده طرف قرارداد :
۱ – شرکت هواپیما سازی ایران
۲ – محور سازان ایران خودرو
۳ – صنایع ماشین سازی اراک
۴ – کارگاههای مرکزی پتروشیمی ( عسلویه ، پارس جنوبی ، ماهشهر ، جم ، مارون ، مبین ، برزویه ، امیرکبیر ، مروارید ... )
۵ – لوله گستر اسفراین
۶ – مراکز فنی و حرفه ای و آموزشکده های فنی سراسر ایران
۷ – صنایع کشتی سازی
۸ - صنایع فولاد
۹ – صنایع خودرو سازی
۱۰ – قطار شهری ( مترو )
شرکت در نمایشگاهها :
شرکت در نمایشگاه های تخصصی خارجی و داخلی (سومین نمایشگاه تخصصی ایران در بغداد ۲۰۱۷- سومین نمایشگاه بین المللی فوق تخصصی ماشین ابزار آلمان - ایران (شهر آفتاب) AMB Iran با سازماندهی اشتودگارد و انجمن قطعه سازان آلمان VDW، پنجمین نمایشگاه و جشنواره نوآوری و فناوری ربع رشیدی RINOTEX – نمایشگاه نفت گاز وپتروشیمی - کلیه نمایشگاههای بین المللی صنعت تهران و تبریز از سال ۱۳۸۹ تا حال حاضر.
صادرات :
صادرات محصولات شرکت به کشورهای الجزایر ، آفریقای جنوبی ، عراق ، ترکیه ، آلمان ، اتریش ، آذربایجان ، یونان ، عمان