مشخصات
- این دستگاه جهت مسطح نمودن و صیقلی کردن سطوح موزاییک و سنک کاربرد دارد.
- ساب نواری در مدل های 3 کله تا 15 کله بوده و در نوع گیربکسی و پنوماتیک میباشد که میزان سایش هر کله قابل تنظیم است.
- دستگاه دارای سیستم انتقال دهنده موزاییک توسط نوار نقاله بوده که بطور اتوماتیک کنترل می گردد و نیروی محرک نوار نقاله گیربکس میباشد.
- ترتیب قرار گرفتن کله ها در این سیستم به گونه ای است که، کله ها ابتدایی مختص سطوح زبر و خشن بوده و دارای الماس میباشند که معمولا در هر دستگاه در 1 تا 3 کله اولیه الماس موجود بوده بقیه کله ها دارای سنگ ساب میباشد و هر چه سنگ با موزاییک به کله های انتهایی نزدیک میشود درجه زبری سایش آن کمتر شده بطوری که در ساب نواری با کله های زیاد معمولا کله های پایانی تنها کار پولیش کردن سطح را انجام میدهد.
- کله های ابتدایی که دارای الماس میباشند با الکترو موتور 15 اسب و کله هایی که فاقد الماس بوده و دارای سنگ ساب میباشند با الکتروموتور 10 اسب کار می کنند.
- برق مورد نیاز دستگاه 50 آمپر می باشد.
- در این دستگاه می توان جهت سایش پشت موزاییک نیز از یک ساب 2 یا 3 کله استفاده نمود و مابین دستگاه از یک موزاییک برگردان اتوماتیک استفاده کرد.
سنگ ساب
سنگ ساب موزاییک دسته ای از کف پوش های ساختمانی با تراکم بالا است. این محصول بتنی این تراکم را از روش فشار پرسی و یا سیستم لرزشی (ویبره ای) به دست می آورد. موزاییک ها انواع و طرح های گوناگون دارند و در ابعاد متفاوتی ساخته می شوند. مصالح تشکیل دهنده موزاییک سیمان، ماسه، سنگدانه های ریز و درشت، پودر سنگ، آب و رنگ های افزودنی می باشد. از ساب سنگی به منظور ترمیم و همچنین نوسازی سنگ نیز استفاده می شود. با استفاده از ساب سنگ موارد دیگری هم رفع می شوند که از جمله آن ها می توان به مرتفع کردن پستی و بلندی سنگ اشاره کرد.
ساب نواری موزاییک
ساییدن سطح موزاییک بخشی از مراحل تولید است که پس از قالب گیری و پرس آن انجام می شود و مهمترین مرحله در پیدایش زیبایی و فرم ظاهری موزاییک می باشد؛ زیرا موزاییک تولید شده تا این مرحله دارای سطحی سخت و ناصاف است و جزئیات طرح و سنگ های درون آن قابل مشاهده نیست.
همچنین ساب نواری موزاییک زمانی صورت می گیرد که سنگ موجود بوسیله موادی مانند اسید و سرکه آسیب ببیند و اثر آن روی سنگ باقی بماند. این مشکل بوسیله ساب سنگ رفع می شود و سنگ درخشان خواهد شد.
دستگاه ساب سنگ
در نتیجه جهت حصول به نتیجه مطلوب از روش های مختلف ساب موزاییک با استفاده از دستگاه ساب سنگ استفاده می شود که در ادامه به اختصار مورد بررسی قرار می گیرند:
- ساب سنتی: روش متداول در گذشته که در آن از چرخش یک صفحه سنگ سمباده روی سطح موازییک استفاده می کردند.
- ساب اتوماتیک: روش مکانیزه شده سبک سنتی می باشد که در آن سطح موزاییک ها را پس از قرار دادن روی پایه های دستگاه، توسط یک سنگ سمباده بزرگ، ساب زده می شوند. ساب های اتوماتیک قدیم از دو فک و یک صفحه سنگ ساب متحرک تشکیل شده و نیروی محرکه آن از دینام برقی می باشد.
- ساب نواری: مورد استفاده در کارخانجات بزرگ می باشد. ساب نواری سنگ را ساب می دهد، صیقلی داده و پرداخت می کند. در این دستگاه موزاییک ها به کمک نوار نقاله اتوماتیک حرکت کرده و توسط سنگ های مختلف ساب میخورد. میزان ساب خوردن و صیقل دیدن سطوح موزاییک، ابعاد محصول و درجه زبری و نرمی آن قابل تنظیم و نظارت می باشد.
ساب سنگ
این دستگاه چند کله که در دو نوع گیربکسی و پنوماتیک می باشد قابلیت تنظیم و کنترل میزان ساب خوردن سنگ ها را با توجه به سفارش مشتری دارد. با نصب 3 تا 15 کله در مسیر ساییش موزاییک ها این نتیجه قابل حصول است. برای آنکه هرکله بتواند به طور مجزا سطح سنگ و موزاییک را به میزان خاصی از نرمی و صیقل برساند، سیستمی متشکل از فشارسنج و سنگ بند بر روی آن ها نصب شده است. طریقه جانمایی کله ها در مسیر ساب سنگ بر اساس توان ساییش آن ها متفاوت است. به این صورت که کله های دارای الماس که مختص سطوح خشن و زبر هستند در ابتدای مسیر قرار گرفته و پس از آن کله های با سایش متوسط و در انتهای کار ساب به صورت پولیش خواهد بود.
دستگاه ساب موزاییک
مشخصات دستگاه ساب موزاییک در دادامه مورد بررسی قرار گرفته است
- موجود در دو نوع گیربکسی و پنوماتیک و مدل های 3 تا 15 کله.
- کارکرد الکتروموتور 15 اسب بخار در کله های ابتدایی دارای الماس و الکتروموتور 10 اسب بخار در کله های فاقد الماس.
- قابلیت الحاق موزاییک برگردان اتوماتیک به دستگاه در صورت نیاز به سایش پشت موزاییک.
- داراي سيستم انتقال دهنده و نوار نقاله اتوماتيك که با نيرو محركه الكتروگيربكس كنترل مي گردد.
- ولتاژ مصرفی 50 آمپری دستگاه