به دليل انجام تمامي عمليات بسته بندي در دستگاه فرم فیل سیل ، شامل: ساخت ظرف، پر شدن ظرف، دربندي و در نهايت برش و جدا سازي بسته ها از هم در يك فرآيند به هم پيوسته و سريع و بدون دخالت عامل انساني، نتيجه كار يك بسته غذايي بهداشتي و ارزان با تيراژ مناسب و با استفاده از حداقل نيروي انساني است . بسته بندي با دستگاه فرم فیل سیل بيشتر براي مواد غذايي به شكل مايعات رقيق و نيمه غليظ مانند: مربا، عسل، شكلات مايع، انواع مواد لبني و كره، دسر و … كاربرد فراواني دارد .
شرح كل عمليات بسته بندي در دستگاه فرم فیل سیل به صورت خلاصه به شرح زير است : 1- گرم كردن فيلم ظرف ساز ( Heating ) :
در اين قسمت فيلم پليمري كه ظرف از آن تهيه مي شود و عمدتا” از جنس PS يا PET ميباشد توسط دستگاه به حدي كه قابليت فرم پذيري داشته باشد ، بسته به جنس پليمر و ضخامت آن از 200 – 130 درجه سانتيگراد گرم مي شود .
2- فرم دهی ظروف ( Forming ) :
در اين قسمت فيلم گرم شده توسط فشار هواي مثبت و كشش مكانيكي فيلم به شكل دلخواه فرم داده شده و ظرف ساخته مي شود .
3- پر كردن ( Filling ) :
در اين قسمت ظروف ساخته شده به محل پر كن هدايت شده و از مواد مورد نظر به مقدار تعيين شده پر مي شوند .
4- دربندي با سيل حرارتي ( Sealing ) :در اين بخش از ماشين، ظروف پر شده با روكشي از جنس فويل آلومينيوم يا تركيبي از فويل و پليمر توسط حرارت و فشار مكانيكي دربندي مي شوند .
5- برش ( Cutting ) :
در اين قسمت، ظرف بسته بندي شده برش خورده و از هم جدا شده ودر نقاله خروجي قرار مي گيرند .