یکی از پرکاربردترین خطوط تولید صنایع غذایی هیمورا، خط تولید ارده میباشد که ماده اولیه در آن کنجد است. کنجد گیاهی است یک ساله با ارتفاع حدود یک متر که گل های آن به رنگ سفید و قرمز می باشد. میوه این گیاه به شکل کپسول و حاوی دانه های بیضی شکل کنجد است که قسمت مورد استفاده گیاه میباشد، دانه کنجد یکی از سرشارترین منابع روغن درمیان دانه های روغنی به حساب می آید. که علاوه بر مصرف در تغذیه در صنایع گوناگون همانند ورنی سازی، صنایع آرایشی و بهداشتی کاربرد فراوان دارد. کنجد سرشار از پروتئین است و یک قاشق از آن می تواند نیاز به کلسیم و اسید فولیک بدن را رفع نماید و منبع غنی از آهن می باشد.
تولید کنجد در دنیا حدود دو میلیون تن است. در ایران نیز مقدار محدودی کنجد کاشته می شود که بیشترین مقدار آن برای مصارف روغن گیری، تولید ارده، تولید حلوا شکری مورد استفاده قرار می گیرد. روغن کنجد و ارده کنجد یکی از منابع غنی چربیهای اشباع نشده است که از این نظر دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است.
توضیح کلی در مورد فرآیند تولید ارده از دانه کنجددر خط تولید ارده هیمورا دانه های کنجد بوجاری (جدا کردن دانه از پوست و ساقه) را در منبع تغذیه قرار می دهند، سپس بوسیله تسمه نقاله دانه های کنجد را در مخازن استیل هدایت کرده و به مدت زمان معینی خیس می نمایند. دانه های خیس خورده از طریق تمسه نقاله وارد مخازن پوست جدا کنی یا پوست کن می شوند. در این دستگاه در اثرسائیده شدن و ضربه ، پوست دانه ها شکسته شده جدا می شود. دانه ها و پوسته جدا شده دانه، همراه هم به تانک های آب نمک منتقل گردیده و در این مرحله پوسته ی دانه ها رسوب کرده ته نشین شده و از مغز دانه های کنجد که به سطح آب نمک می آیند، جدا می شوند، سپس دانه ها را بوسیله آب تصفیه شده شسته و آنها را عاری ز نمک میگرداند.
مغز کنجد را به داخل دستگاه خشک کن دورانی (سانتریفیوژی) جهت حذف آب، انتقال میدهند. در مرحله بعد مغز کنجدها جهت خشک شدن به مخازن مخصوص (خشک کن حرارت مستقیم یا گرم کن با بخار) فرستاده می شوند. سپس برای خنک کردن دانه ها از دستگاه تبرید استفاده میشود. دانه های کاملا خشک شده کنجد، بوجاری شده و وارد آسیاب صنعتی می گردند، دانه ها در آسیاب با فشار له شده و خمیر شل مانندی بدست می آید که ارده نامیده می شود.
لیست لوازم یدکی خط تولید اردهارده یا طحینه خوراکی است که ازدانه های کنجد بوداده و له شده در اثر فشار بدست می آید. ارده به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی مخصوصا صبحانه است. ارده را می شود به صورت خالص بدون هیچگونه افزودنی با نان استفاده کرد یا از مواد شیرین مانند عسل و شیره انگور، شیره خرما یا مربا اضافه نموده و طعم دار کرد.( طعم ارده خالص تلخ و گس است).