پمپ های خلا برای گستره وسیعی ازکاربرد ها در صنعت لازم و ضروری هستند. این کاربرد ها شامل، آزمایشگاه ها، استفاده در هنگام عمل جراحی، دندان پزشکی و بسیار از کارهای تولیدی میشود. سایر کاربرد ها ی پیشرفته تر ، شامل جانشانی یون ها، خشک کردن سطوح بسیار صیقلی، لایه نشانی اتمی، میکروسکوب های الکترونی و رادیوتراپی نیز میشوند..
در محیط آزمایشگاهی که کوچک ترین آلودگی آزمایش ها را با مشکل مواجه میکند پمپ های خلا در پاکیزه نگهداشتن محیط نقش مهمی ایفا میکند. در عمل های جراحی و دندان پزشکی، این پمپ ها با مکش خود به تمیزی و واضح بودن اندام مورد مطالعه کمک شایانی میکنند. در فرآیند های تولیدی در صنعت پمپ های خلا در شکل دهی جامدات و مایعات، ساخت لنزهای چشمی، تولید لامپ های حبابی عنصر کلیدی بوده و بسیار از مراحل ساخت بدون وجود آن ها تقریبا غیر ممکن است.
بعضی از صنایعی که حضور پمپ خلا در آن ها بسیار به چشم میخورد: آزمایشگاه و تحقیقات، علوم داروسازی، دندان پزشکی، تولیدات مختلف، شکل دهی به پلیمرها، صنایع غذایی و لایه نشانی.
طراحی
سازندگان عموما پمپ های خلا را از مواد ضد خوردگی مانند استینلس استیل و تیتانیم میسازند. در هنگام ساخت سیستم های خلا سازندگان پارامتر هایی مانند، مواد تشکیل دهنده، بیشینه و کمینه سطح خلا، بیشینه و کمینه نرخ جریان، اندازه ی پمپ و سرعت آن را در نظر قرار داده و برای تعیین این پارامرتر ها نوع مایع یا گاز، اندازه ی محفظه ی داخلی خلا و زمینه ی کابرد پمپ( چگونگی استفاده، سرعت مورد نیاز، و نیازهای صنعتی ) نقش مهمی را ایفا میکنند.
ساختار
یک پمپ خلا ساده دارای یک درگاه دمش و دهش یا خروجی است، انواع پیشرفته ی آن محظه ای بزرگ فلزی داشته و در آن ها واشر های آببندی فلزی بکار رفته است که آن ها را قادر میسازد خلا بیشتری ایجاد کنند. اما صرف نظر از پیچیدگی و یا سادگی همه پمپ های خلا شیوه ی کارکرد یکسانی داشته و با خارج کردن هوا از داخل خود و ممانعت از بازگشت آن کار میکنند
وزن 185 kg
ورودی و خروجی 3 اینچ
فشار 0.8 bar یا 601 mmHg میلی متر جیوه
دمای کاری 80-90 درجه سانتی گراد
سرعت دوران 800 تا 600 دور بر دقیقه(u/min)
دبی متغیر با دوران 220 تا 200 متر مکعب در ساعت
سیستم روانکاری(lubrication) روغن معمولی نرم 10
توان محرک 10 hp اسب بخار