این روش به عنوان روش هموژن فشار بالا شناخته می شود و بیشتر برای نمونه های مایع کاربرد دارد. بیش ترین میزان استفاده از آن در صنایع غذایی، لبنیاتی، دارویی می باشد.
در این روش با بهره گیری از پیستون های رفت و برگشتی نمونه مورد نظر از یک شیر فشار قوی که فاصله عبور ذرات را کنترل می نماید عبور می کند. به علت اختلاف فشار بین دو طرف این شیر، مایع مورد نظر تحت تاثیر تلاطم قرار گرفته و به علت برخورد ذرات با سرعت بالا با یکدیگر موجب خرد شدن آنها می گردد. ویژگی و نقطه قوت این روش عدم به وجود آمدن هرگونه تغییری در رنگ، میزان طبیعی بودن، قابلیت حلال بودن و دیگر خواص مایع است.
در مواردی که نیاز باشد اندازه ذرات در یک امولسیون یا سوسپانسیون به کمتر از یک میکرومتر کاهش یابد، هموژنایزر های فشار بالا یک انتخاب ایده آل هستند. در واقع هموژنایزرهای فشار بالا ابزاری برای ساخت میکرو و نانو امولسیون ها هستند.
در نمودار روبرو توزیع اندازه ذرات مربوط به میکسر هموژنایزر برشی با هموژنایزر فشار بالا مقایسه شده است.
کاربردها