توسط بهشاد قاسمی در چهارشنبه, 02 مرداد 1398
دسته: ایده‌های سرمایه گذاری

ایده سرمایه گذاری: تولید خودکار

معرفی محصول 

 اولین بار اختراع خودکار در سال ۱۸۸۸ میلادی به نام John j.Loud  ثبت شد. او دباغ چرم بود و سعی داشت قلمی بسازد که بتواند روی چرم‌های دباغی شده خود بنویسد. کاری که خودنویس‌های آن زمان قادر به انجام آن نبودند.

لازیو بیرو مخترع مجارستانی، در سال ۱۹۳۱ میلادی خودکار نوک ساچمه‌ای را اختراع کرد.

«خودکار نوک‌ساچمه‌ای» را لازیو بیلو، مخترع و روزنامه‌نگار اهل مجارستان، در سال ۱۹۳۱ میلادی اختراع کرد. او از برادرش که شیمی دان بود یاری گرفت و با تغییراتی کم در  مرکب زرانه(جوهر)، کمی از غلظت آن کم کرد و چیزی همانند جوهر خودکار امروزی را ابداع نمود ولی با این حال هنوز هم این جوهر غلظت بالایی برای روان شدن در خودنویس داشت و لذا خودنویس را کنار گذاشت و به فکر قلم جدیدی افتاد که بتواند این جوهر غلیظ را -که سریع هم خشک می‌شود- به سطح کاغذ برساند؛ بنابراین، با کمک برادر خود توانست یک ساختار جدید که ما امروز در فارسی به نام «خودکار» و در انگلیسی به نام ball point pen (قلم نوک‌ساچمه‌ای) می‌شناسیم، اختراع کند. ساختار خودکار بسیار ظریف اما در عین حال بسیار ساده است. خودکار از سه قسمت اصلی تشکیل شده‌است. ساچمه در نوک و محل برخورد با  کاغذ، بدنهٔ نگه‌دارندهٔ ساچمه، و نهایتاً مخزن جوهر غلیظ.

ویژگی های یک خودکار خوب:

خودکار نامناسب باعث درد مچ دست و انگشتان می‌شود. از ویژگی‌های یک خودکار خوب برای نوشتن‌های درازمدت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


آمار محصول

​کد آیسیک محصول ۳۶۹۹۱۱۳۱ ، ۳۶۹۹۵۱۲۳۱۰
​کد تعرفه گمرکی محصول ۹۶۰۸۱۰۱۰
​تعداد واحدهای فعال17
​تعداد واحدهای طرح29

بررسی سابقه بازار محصول 

 براساس آمارسهم تولیدات داخلی نوشت‌افزار از کل بازار میلیاردی ایران، کمتر از پنج درصد بوده و اکنون این بازار در تسخیر تولیدات چین، هندوستان و برخی کشورهای اروپایی است. طبق اطلاعات بازار،75درصد لوازم التحرير از چين،10درصد از ترکيه و 15درصد از اندونزی وارد می‌شود.

بر اساس آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی ۱۲ ماهه سال ۹۶ نشان می‌دهد که در این مدت بیش از ۴۶ تن جوهر خودکار از کشور‌های مختلف جهان وارد ایران شده است.

بر اساس واردات این حجم جوهر خودکار به کشور، ۳۲۹ هزار و ۶۸۷ دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر یک میلیارد و ۱۳۳ میلیون و ۲۳۶ هزار و ۵۵۶ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است.

گفتنی است جوهر خودکار از ۵ کشور جهان از جمله آلمان، امارات متحده عربی، چین، هلند و هند وارد ایران شده است.

در این میان نخستین و بزرگترین صادرکننده جوهر خودکار به ایران کشور هند با صادرات بیش از ۱۴ تنی این محصول بوده است که درآمد ۱۳۵ هزار و ۵۸۲ دلاری را به خود اختصاص داده است.

روش تولید 

1- ابتدا پلی پروپیلین وارد دستگاه اکسترودر شده و بدنۀ خودکار ساخته می شود .

2- برش بدنه : چون بدنۀ خودکار بصورت لولۀ ممتد ساخته می شود و پس از آن به اندازه خودکار بریده می شود اینکار با کاتر انجام می گیرد .

3- فرم دهی بدنه : اینکار توسط دستگاه فرم دهی انجام میگیرد بدنۀ اکسترود شده خودکار را بصورت خودکار فرم دهی می شود یعنی سرب دنه بصورت مخروط تراشیده میشود و ته خودکار بصورت نیمه کره تراشیده می شود .

4- پرکردن بدنه از جوهر : اینکار نیز توسط دستگاه پرکن جوهر انجام می شود بدنه در دستگاه قرار میگیرد و جوهر وارد بدنه خودکار می شود .

5- جازدن نوک : دستگاه پرکن جوهر عمل جا زدن نوک را نیز انجام می دهد و نوک خودکار در محل خود قرار می گیرد .

6- تزریق پلاستیک درپوش : در این فرآیند در پوش خودکار توسط دستگاه پلاستیک ساخته می شود .

7- پلیسه گیری : در پوش خودکار توسط کارگر پلیسه گیری می شود .

8- نصب رو پوش خودکار : در پوش خودکار توسط کارگر به خودکار نصب می شود .

9- سانتری فوژ خودکار : اینکار با دستگاه سانتری فوژ انجام می گیرد و هدف از آن خروج از هوای مابین جوهر و نوک خودکار و رساندن جوهر با نوک خودکار می باشد .

ماشین آلات مورد نیاز 

 1.Single screw extruder
2.Pen barrel high precision extruding die
3.Vacuum cooling calibration water tank

و..

خلاصه برآورد مالی 

​ظرفیت سالانه محصول ​300 ​تن
​تعداد نیروی انسانی موردنیاز ​14 ​نفر
​مساحت مورد نیاز​2500​متر مربع
​خرید ماشین آلات​2160​میلیون ریال

ویدیوی خط تولید خودکار

مطالب مرتبط

Leave Comments