در برخی از خطوط صنایع غذایی از جمله دستگاه تولید چیپس، دستگاه تولید فرنچ فرایز ( سیب زمینی نیمه آماده )، خط تولید و بسته بندی میوه جات شامل سیب، گلابی، گیلاس، آلو، ازگیل، به، زرد آلو، گیلاس، هلو و غیره و سبزی جات خشک و تازه از جمله، خط سالاد آماده و غیره به جهت از بین بردن ناخالصی ها و ضایعات اولیه که به طور معمول همراه با سبزیجات می باشد، دستگاه شستشوی میوه و سبزیجات می باشد.
نحوه شستشو در ماشین آلات ساخت شرکت طراحان نام گستر به طور مستقیم به ظرفیت و حجم فعالیت بستگی داشته و نوع کارکرد نیز به تنوع محصول مورد نظر بستگی مستقیم دارد.
از دیر باز در خطوط صنایع غذایی، شستشو به صورت دستی و سنتی انجام می شد. بدین صورت که شستشو به صورت پاشش آب در مسیر خاص و در یک فضای محدود توسط نیروی انسانی صورت می گرفت. در این شیوه، بدلیل استفاده از آب و بدون استفاده از مواد مصرفی جانبی، میزان نفوذ ناخالصی ها قابل ملاحظه بود و به همین علت در کیفیت محصول نهایی تاثیر منفی داشت. در حقیقت، این شیوه شستشو در حد و ظرفیت مصارف کوچک و خانگی بود.
با تولید دستگاههای پیشرفته تر و با تنوع محصولی بیشتر عرصه برای تولید ماشین آلات جدید و با تکنولوژی برتر مهیا گردید.
دستگاه شستشوی میوه و سبزیجات ساخت شرکت طراحان نام گستر، جزو دستگاههای خاص تولیدی این شرکت بوده و دارای مزایا و توانمندی های خاصی می باشد.
از جمله توانمندی این دستگاه شستشوی میوه و سبزیجات ، می توان به نوع شستشوی آن که در زیر توضیح داده شده اشاره نمود:
تمام قطعات و تجهیزات دستگاه از جنس استنلس استیل کاملاً بهداشتی تولید میگردد
قابل تولید به دو صورت با نازل و بدون نازل
مجهز به سیستم ضد عفونی کننده سبزیجات و میوه جات از طریق عملیات ازناسیون و استریل
مجهز به سیستم های پمپ و اتصالات ضد آب و ورودی و تخلیه در قسمت حوضچه
دستگاه شستشوی میوه و سبزیجات ساخت شرکت طراحان نام گستر در ابعاد و اندازه و ظرفیتهای مختلف قابل تولید و طراحی بوده و مکانیزم عملکردی آن بدین صورت است که سبزیجات و میوه جات بعد از طی نمودن سورت اولیه، از قسمت ورودی وارد دستگاه شستشو گردیده و پس از طی فرآیند آن که شامل طی نمودن مواد اولیه از مسیر شستشوی اولیه و فیلترنیگ ضایعات کوچک بوده و پس از آن شستشوی دوم از طریق دوش های پاششی صورت می پذیرد. این سیستم فرآیند پیشرفته ای داشته و بسته به نوع محصول طراحی و تولید می گردد.
از دستگاه شستشو در خط تولید و بسته بندی پودر پیاز، پودرسیر، میوه خشک از جمله: آلو، زردآلو، هلو، سیب، کیوی، موز، آناناس و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.