زمان خواندن 6 دقیقه (1176 words)

خلاصه مطالعات امکان‌سنجی (طرح توجیهی) تولید ویفر خوراکی

Captur_20210629-094428_1

مقدمه 

خيلي‌ها فکر مي‌کنند که ويفر، يک بيسكويت کاملا امروزي و بدون پيشينه تاريخي است در صورتي که تاريخچه توليد اولين نمونه‌هاي آن به قرن هفتم ميلادي برمي‌گردد. در آن زمان، مردم اروپا به خصوص هلندي‌ها با ترکيب آرد ذرت يا گندم با کمي شکر و کره حيواني، ويفر تهيه مي‌کردند. ويفر‌هاي اوليه که به آنها «ويفل» مي‌گفتند، بيشتر شبيه کيک‌هاي گرد صبحانه بود. هلندي‌ها و انگليسي‌ها، خمير بسيار نازکي از ويفر را درون يک وسيله انبر مانند گرد که قطري حدود 7 تا 10 سانتي‌متر داشت، پهن و پس از فشردن قاشقک‌هاي انبر روي يکديگر و قرار دادن آن درون تنور داغ، بيسکويت ترد و نازکي به نام «ويفل» را درست مي‌کردند اما ويفل‌هاي سنتي کم‌کم با افزودن انواع طعم‌هاي ميوه در اوايل قرن 16، شکل تازه‌تري به خود گرفت و با نام ويفر به مردم سراسر دنيا شناسانده شد. 
امروزه این محصول در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد.
در ادامه خلاصه‌‌ای از مطالعات امکان‌سنجی (طرح توجیهی) تولید ویفر خوراکی ارائه شده است.

معرفی محصول

هدف اوليه از توليد ويفر، ايجاد طعم و شکل جديدي از خوراکي‌هايي بود که مردم مي‌توانستند همراه چاي يا قهوه عصرانه‌شان بخورند. ویفر نوعی بیسکوئیت ساندویچی با بافت باز، ترد و شکننده است که دارای انواع مختلفی می‌باشد. سطح ویفرها معمولا حالتی مشبک دارد، چیزی شبیه به ظاهر وافل. جالب اینجاست که دو کلمه ویفر و وافل از یک ریشه هستند؛ واژه‌ای آلمانی به معنای نان یا بیسکویتی با طرح کندوی عسل. بنابراین نام ویفر از طرح خاص و کلاسیک قالب آن گرفته شده‌است. اما ویفرها همیشه به این شکل نبوده‌اند. 
مردم سراسر جهان از خوردن ویفر لذت می‌برند. ویفرها اشکال و اندازه‌های مختلفی دارند و حتی به منظورهای مختلفی تهیه می‌شوند. در برخی کشورها، ویفرها در مناسبت‌های خاصی همچون کریسمس سرو می‌شوند. درحالی‌که در بعضی از کشورها می‌توان آنها را در هر زمان از سال سرو کرد. سوم جولای روز جهانی ویفر شکلاتی است. 
در تولید این فرآورده از آرد، شکر، قند اینورت سیروپ، روغن، شیر خشک، نمک، لسیتین و اسانس‌هایی مانند موز، پرتقال، شکلات و آب استفاده می‌شود و شامل دو قسمت نان ویفر و مغزی می‌باشد. ویفر یکی از انواع شیرینی‌های کارخانه‌ای خوشمزه و پرطرفدار است که شباهت زیادی به شیرینی میکادو دارد.
بر اساس استانداردهای سازمان غذا و داروي کشور خودمان، يک ويفر خوب و سالم بايد بو و طعم نامطلوبی نداشته باشد. وزن کرم آن تقريبا با وزن نانش برابري کند. پوشش کرم داخل محصول در تمام سطح آن يکنواخت باشد. رطوبت آن حداکثر 2.5 درصد، خاکستر غيرمحلول در اسيد حداکثر 0.05 درصد، اسيديته چربي استخراجي حداکثر 0.2 درصد، پراکسيد چربي استخراجي حداکثر 2 درصد و pH آن به استثنای ويفرهای روکش‌دار، حداکثر 7 درصد باشد. به علاوه، بسته‌بندی ويفر بايد به گونه‌ای باشد که امکان نفوذ رطوبت، هوا يا بو به داخل آن وجود نداشته باشد.
هر 100 کرم ویفر دارای 4.5 گرم آب، 37.6 گرم قند، 1.1 گرم فیبر، 2.6 میلی‌گرم آهن، 10 میلی‌گرم منیزیم، 50 میلی‌گرم فسفر، 57 میلی‌گرم پتاسیم و 438 کالری انرژی است.

 معرفی کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی محصول

 در این بخش به معرفی کد آیسیک محصول می‌پردازیم.

شرح محصول کد آیسیک 8 رقمی کد آیسیک 10 رقمی
انواع ویفر 15411230 1541412325
ویفر ساده154112321541512327
ویفر روکشدار154112311541512326
ویفر کاکائویی_1541512358
ویفر دارای مغزی_1541512359

ویفر تحت زیر فصل تعرفه 1905 مقررات گمرکی ایران با عنوان ""محصولات خبازي، نان شيريني‌سازي يا بيسكوئيت‌سازي، حتي داراي كاكائو؛ فطير (Communion wafers) كاشه خالي براي مصارف داروئي، خمير براي لاك و مهر، خميرهاي خشك كرده آرد، نشاسته يا فكول به‌شكل ورق (Rice paper) و محصولات همانند."، با زیر تعرفه 19053200 با عنوان " وافل‌ها و ویفرها" صادر و وارد می‌شود.
شرایط ورود و خروج ویفر، داشتن اجازه از وزارت صنعت، معدن و تجارت و پرداخت 55 درصدی حقوق ورودی در سال 1399 (حقوق گمرکی 4% و سود بازرگانی51%) می‌باشد.

 واحدهای تولیدکننده محصول

این محصول تا انتهای سال 1398 دارای 211 واحد فعال بوده است. استان‌ آذربایجان شرقی دارای بیشترین واحد تولیدکننده این محصول است. برای مشاهده جزئیات دقیق واحدهای فعال و واحدهای در حال احداث تولید محصول بر روی لینک زیر کلیک کنید.

* مشاهده واحدهای فعال و واحدهای در حال احداث محصول
همچنین با کلیک بر روی کد تعرفه زیر میزان صادرات و واردات صورت گرفته با این کد، کشورهای وارد کننده، صادر کننده و... قابل مشاهده است.
* مشاهده واردات و صادرات محصول با کد تعرفه 19053200

 کاربردهای محصول

بخش عمده‌‎ای از سلامت جامعه به تغذیه بستگی دارد، با استفاده از تغذیه سالم می‌توان سلامت جامعه را تضمین کرد. محصول موردنظر طرح ویفر خوراکی می‌باشد که به عنوان میان وعده توسط تمامی اقشار جامعه مصرف می‌گردد.

 بازار محصول

افزایش تقاضا برای میان وعده‌های سالم و افزایش سرانه مصرف در کشورهای در حال توسعه، بازار بیسکویت ویفر را زنده نگه داشته است. انتظار رشد بیشتر در این بخش در سال‌های آینده نیز وجود دارد. بر اساس گزارش‌ها، ارزش بازار بیسکویت ویفرها به 85 میلیارد دلار تا پایان سال 2019 رسید و انتظار می‌رود تا سال 2025 ارزش آن از 110 میلیارد دلار فراتر برود. بر اساس همین گزارش، بازار بیسکویت در جهان رشد سالانه ثابت 4.7 درصدی را تا سال 2025 خواهد داشت و افزایش شهرنشینی، تغییر سبک زندگی مصرف‌کنندگان و افزایش قدرت خرید آن‌ها، عامل رشد بازار ویفر بوده است. کشورهای اتحادیه اروپا به خصوص انگلستان، آلمان، بلژیک، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و هلند و همچنین کانادا در تولید و صادرات بیسکویت‌ها در جهان پیشرو هستند و در میان کشورهای اروپایی، آلمان بیشترین میزان تولید را دارد.
با بررسی عرضه و تقاضای این محصول در کشور نیز پی‌می‌بریم که در سال‌های آینده با کمبود عرضه این محصول روبرو هستیم که همین موضوع بر احداث واحدهای جدید تولید ویفر در کشور تاکید دارد.

روش تولید 

فرآيند توليد ویفر به شرح زیر می‌باشد:
1- تهيه خمير ویفر
2- مرحله پخت ویفر
3- تهیه کرم ویفر و کرم زنی
4- سردکردن ویفرها
5- برش دادن ویفر
6- بسته بندی ویفر

سرمایه گذاری طرح

شرح هزینه موردنیاز (میلیون ریال) معادل دلاری
سرمایه ثابت 144,533 578,132
سرمایه در گردش4,42017,680
کل سرمایه گذاری148,953595,812

زمین مورد نیاز برای تولید 500 تن در سال ویفر خوراکی، 3000 مترمربع می‌باشد. 

*هر دلار معادل 250,000 ریال درنظرگرفته شده است.

هزینه‌های تولید طرح 

هزینه‌های تولید بر اساس پيش‌بيني توليد در ۱۰۰ درصد ظرفيت اسمی محاسبه می‌گردد و براي سال‌هاي قبل از دستيابي به ۱۰۰% ظرفيت با توجه به ميزان توليد و هزينه‌هاي ثابت و متغير، تعديلات لازم اعمال می‌گردد. كل هزينه‌هاي توليد اين طرح كه شامل هزينه‌هاي عملياتي و غيرعملياتي توليد می‌باشد و معادل 91,865 میلیون ریال می‌باشد. 

  شاخص اقتصادی طرح

 شاخص‌های اقتصادی طرح تولید ویفر خوراکی توسط نرم افزار کامفار محاسبه شده‌اند و به شرح زیر است.

شرج مقدار واحد
ارزش فعلی خالص (NPV) 142,336.59 میلیون ریال
 نرخ بازده داخلی (IRR)38.74درصد
دوره بازگشت سرمایه (PBP)3سال
 تسهیلات پیشنهادی87,000میلیون ریال
ایده سرمایه گذاری: احداث واحد بسته‌بندی خرما
خلاصه مطالعات امکان‌سنجی (طرح توجیهی) تولید ورق چو...

Related Posts

 

کامنت‌ها (0)

امتیاز 0 از 5 بر اساس نظر 0 نفر
کامنتی درج نشده

کامنت بگذارید

  1. ارسال کامنت بدون عضویت. عضویت یا ورود به سایت.
امتیاز دهید:
0 کارکتر
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
متن عکس را داخل کادر وارد کنید

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://armanin.ir/