WhatsApp
پیام در واتساپ
زمان خواندن 6 دقیقه (1142 words)

خلاصه مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) تولید مربا و مارمالاد

Marmalade

مقدمه 

تهیه مربا، مارمالاد از دیر باز به عنوان نوعی روش نگهداری محصولات میوه‌ای مرسوم بوده است. وجه تمایز این محصولات اندازه­‌ی میوه‌های مورد استفاده در تهیه­‌ی آن­هاست. مربا فرآورده‌ای است که از میوه درسته‌‌‌‌ی سالم یا از قطعات میوه در طی فرآیند پخت با افزودن مقداری آب و قند به دست می‌‌آید. مارمالاد محصول مشابه مربا است که از میوه‌ی له شده یا پالپ میوه تهیه می‌گردد و ممکن است پوست مرکبات نیز به صورت سوسپانسیون در آن وجود داشته باشد. علی­رغم این تفاوت‌های ظاهری اساس تهیه هر دو محصول مشابه بوده و در واقع شامل تشکیل ژل پکتین می‌باشد. 

در ادامه خلاصه‌‌ای از مطالعات امکان‌سنجی (طرح توجیهی) تولید مربا و مارمالاد ارائه شده است.

معرفی محصول 

مارمالاد اولین بار در سال۱۴۸۰ میلادی به واژه‌نامه کشور انگلستان وارد شد. اصل این واژه اسپانیایی است و به معنی کنسرو قابل نگهداری است که از میوه تهیه می‌شود. مارمالاد نوعی فرآورده کنسروی است که از میوه و شکر تهیه شده و معمولاً عاملی برای ژله‌ای شدن به آن اضافه می‌کنند. در فرهنگ انگلیسی و آمریکایی، مارمالاد اغلب به نوعی کنسرو اطلاق می‌شود که از پرتقال یا سایر انواع مرکبات تهیه شده باشد. برای تهیه مارمالاد، معمولاً میوه قاچ زده را به همراه پوست آن به مدت طولانی می‌پزند تا پوست میوه و گوشت آن کاملاً نرم شود. از این مارمالادها معمولاً به همراه نان تست برای صبحانه استفاده می‌کنند. مارمالادها بویژه مارمالاد پرتقالی انواع بسیار متنوعی دارند. مربا نوعی ژل حاصل از پکتین است که در PH حدود 3 و در حضور مواد جامد محلول در آب مانند شکر حاصل می‌شود. 

هدف از اجرای این طرح احداث يک واحد توليد محصولات غذايي شامل انواع مربا و مارمالاد است. اين واحد توليدي در يک شيفت کاري 8 ساعته با بکارگيری34 نفر پرسنل و در 300 روز‌‌کاري در سال فعاليت مي‌نمايد.

معرفی کد آیسیک و تعرفه گمرکی محصول

کد آیسیک محصولات مرتبط با طرح به شرح زیر است:

شرح کد آیسیک 8 رقمی کد آیسیک 10 رقمی
مربای آلبالو 15131312 1513512312
مربای به _ 1513512313
مربای سیب_1513512314
مربای گیلاس_1513512315
مربای انجیر_1513512316
مربای توت فرنگی_1513512317
مربای زرشک_1513512318
مربای آناناس_1513512319
مربای بالنگ_1513512320
مربای تمشک_1513512321
مربای شاتوت_1513512322
مربای توت سفید_1513512323
مربای زردآلو_1513512324
مربای بهار نارنج_1513512325
مربای شقاقل_1513512326
مربای کدو تنبل_1513512327
مربا کیوی_1513512328
مربای هویج 151313161513512329
مربا گل سرخ_1513512330
مربای زنجبیل_1513512331
مربای ترب_1513512332
مربای بادمجان_1513512333
مربای شلغم_1513512334
مربای لیمو ترش_1513512335
مربای خرما_1513512428
انواع مربا(به غیر از مربای رژیمی بدون شکر) 151313101513412311
انواع مربا، مارمالاد و ژله 151314621513312310
انواع مربای رژیمی بدون شکر_1513512550
مارمالاد توت فرنگی_1513512337
مارمالاد هویچ_1513512338
مرمالاد لیمو ترش_1513512339
مارمالاد انجیر_1513512340
مارمالاد زرد آلو_1513512341
مارمالاد سیب_1513512342
مارمالاد تمشک_1513512343
مارمالاد بادمجان_1513512344
مارمالاد خرما_1513512574
انواع مارمالاد_1513412336

مربا و مارمالاد تحت زیر فصل‌های تعرفه 2007 مقررات گمرکی ایران با عنوان مربا، ژله، مارمالاد، پوره و خمیر میوه که به وسیله پختن به دست آمده یا بدون افزودن قند یا سایر مواد شیرین‌کننده با عنوان سایر زیر تعرفه 20079100، 20079990 وارد و صادر می‌شوند.

شرایط ورود آنها داشتن اجازه از وزارت بازرگانی و وزارت صنعت، معدن و تجارت پرداخت 55% حقوق ورودی در سال 1399 (4% حقوق گمرکی و سود بازرگانی51%) می‌باشد.

واحدهای تولیدکننده محصول

با توجه به بررسی‌های صورت گرفته در حال حاضر محصولات با این کدهای آیسیک دارای 428 واحد فعال در کشور است که در مجموع تقریبا 240,000 تن تولید دارند.
همچنین با کلیک بر روی کد تعرفه زیر میزان صادرات و واردات صورت گرفته با این کد، کشورهای وارد کننده، صادر کننده و... قابل مشاهده است.
* مشاهده واردات و صادرات محصول با کد تعرفه 20079100
* مشاهده واردات و صادرات محصول با کد تعرفه 20079990

کاربردهای محصول

این واحد تولید‌کننده‌ی انواع مرباجات می‌باشد که محصول نهایي آن در سبد کالای خانواده‌ مورد استفاده قرار مي‌گيرد، محصولات تولیدی این واحد موادی هستند که بیشتر برای صرف صبحانه مورد استفاده قرار می‌گیرند، اهمیت خوردن صبحانه بر کسی پوشیده نیست. همچنین مارمالاد تولید شده کاربرد صنعتی هم دارد.

بازار محصول 

در سال 1398، بیش از 30 هزار تن مربا، ژله و مارمالاد به کشورهای مختلف جهان صادر شده است. لازم به ذکر است که براساس صادرات این حجم مربا، ژله و مارمالاد، درآمدی چندین میلیون دلاری نصیب کشور شده است.
براساس این گزارش در سال 1398 حدود ۳۵ کشور جهان پذیرای مربا، ژله و مارمالاد ایرانی بوده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان کشورهای استرالیا، آلمان، عراق، ایالات متحده آمریکا، انگلستان، ترکیه، سوئیس، سوئد، دانمارک، کانادا، نروژ، هلند و جمهوری چک را نام برد.
گفتنی است در بین کشورهای مقصد صادرات مربا، ژله و مارمالاد، افغانستان با خریداری بیش از 6082 تن مربا، ژله و مارمالاد از ایران سهمی زیادی در صادرات ایران داشته است.

روش تولید  

1- آماده‌سازی میوه

این مرحله شامل عملیات مختلف از قبیل سورتینگ، شستشو، پوست‌گیری، هسته‌گیری، خرد‌کردن، خلال‌کردن و غیره می­ باشد که با توجه به نوع محصول به روش ­های مختلف دستی و مکانیکی انجام می‌گیرد.

2- تهیه شربت

اگر چه می‌­توان شکر را مستقیماً به داخل دیگ پخت حاوی میوه یا سبزی اضافه نمود ولی بهتر است که در مخزن دیگری شکر را در آب جوش حل نمود و بعد از صاف کردن شربت به وسیله صافی‌های پارچه‌ای آن را به دیگ پخت اضافه کرد و بعد از اتمام پخت محصول بقیه شکر را به آن افزود و محصول را به بریکس نهایی رسانند.

3- پخت محصول

فرایند جوشانیدن علاوه بر حذف آب اضافی اثرات دیگری نیز در پی دارد که از جمله آن می‌توان به انورسیون بخشی از ساکاروز، توسعه آرومای مشخص، پخت محصول و تغییر بافت میوه یا سبزی و انهدام مخمر‌ها و کپک‌ها اشاره نمود.

سرمایه گذاری طرح

شرح هزینه موردنیاز (میلیون ریال) معادل دلاری
سرمایه ثابت 273,364 976,300
سرمایه در گردش22,53880,493
کل سرمایه گذاری295,9021,056,793

 زمین مورد نیاز برای تولید 1750 تن در سال مربا و مارمالاد، 6000 مترمربع می‌باشد.

*هر دلار معادل 280,000 ریال در نظر گرفته شده است. 

هزینه تولید طرح

هزینه‌های تولید بر اساس پيش‌بيني توليد در ۱۰۰ درصد ظرفيت اسمی محاسبه می‌گردد و براي سال‌هاي قبل از دستيابي به ۱۰۰% ظرفيت با توجه به ميزان توليد و هزينه‌هاي ثابت و متغير، تعديلات لازم اعمال می‌گردد. كل هزينه‌هاي توليد اين طرح كه شامل هزينه‌هاي عملياتي و غيرعملياتي توليد می‌باشد و معادل 373,482 میلیون ریال می‌باشد.

شاخص های اقتصادی طرح

شاخص‌های اقتصادی طرح تولید مربا و مارمالاد توسط نرم افزار کامفار محاسبه شده‌اند و به شرح زیر است.

شرح مقدار واحد
ارزش فعلی خالص (NPV) 552،298 میلیون ریال
نرخ بازده داخلی (IRR)55.22درصد
دوره بازگشت سرمایه (PBP)2سال
تسهیلات پیشنهادی164,000میلیون ریال
خلاصه مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) تولید مکمل غ...
خلاصه مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) تولید پارافی...

Related Posts

 

کامنت‌ها (0)

امتیاز 0 از 5 بر اساس نظر 0 نفر
کامنتی درج نشده

کامنت بگذارید

  1. ارسال کامنت بدون عضویت. عضویت یا ورود به سایت.
امتیاز دهید:
0 کارکتر
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
متن عکس را داخل کادر وارد کنید

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://armanin.ir/