خلاصه مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) تولید مربا و مارمالاد

مقدمه 

تهیه مربا، مارمالاد از دیر باز به عنوان نوعی روش نگهداری محصولات میوه‌ای مرسوم بوده است. وجه تمایز این محصولات اندازه­ ی میوه‌های مورد استفاده در تهیه­ ی  آن­ هاست. مربا فرآورده‌ای است که از میوه درسته‌‌‌‌ی سالم یا از قطعات میوه در طی فرآیند پخت با افزودن مقداری آب و قند به دست می‌‌آید. مارمالاد محصول مشابه مربا است که از میوه ­ی له شده یا پالپ میوه تهیه می‌گردد و ممکن است پوست مرکبات نیز به صورت سوسپانسیون در آن وجود داشته باشد. علی­رغم این تفاوت‌های ظاهری اساس تهیه هر دو محصول مشابه بوده و در واقع شامل تشکیل ژل پکتین می‌باشد. مطلب حاضر خلاصه مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) تولید مربا و مارمالاد است.

معرفی محصول 

​ مارمالاد اولین بار در سال۱۴۸۰ میلادی به واژه نامه کشور انگلستان وارد شد. اصل این واژه اسپانیایی است و به معنی کنسرو قابل نگهداری است که از میوه تهیه می‌شود. مارمالاد نوعی فرآورده کنسروی است که از میوه و شکر تهیه شده و معمولاً عاملی برای ژله‌ای شدن به آن اضافه می‌کنند. در فرهنگ انگلیسی و آمریکایی، مارمالاد اغلب به نوعی کنسرو اطلاق می‌شود که از پرتقال یا سایر انواع مرکبات تهیه شده باشد. برای تهیه مارمالاد، معمولاً میوه قاچ زده را به همراه پوست آن به مدت طولانی می‌پزند تا پوست میوه و گوشت آن کاملاً نرم شود. از این مارمالادها معمولاً به همراه نان تست برای صبحانه استفاده می‌کنند. مارمالادها بویژه مارمالاد پرتقالی انواع بسیار متنوعی دارند. مربا نوعی ژل حاصل از پکتین است که در PH حدود 3 و در حضور مواد جامد محلول در آب مانند شکر حاصل می‌شود. 

معرفی کد آیسیک و تعرفه گمرکی محصول

کد آیسیک محصول  1513412311  (و کد ۸ رقمی 15131310) از  گروه ساخت محصولات غذایی و  انواع آشامیدنی(15) و  زیر گروه عمل آوری و حفاظت میوه و سبزیجات از فساد(1513)می­ باشد.

و کد آیسیک محصول دیگر  1513412336( وکد 8 رقمی  15131462) از گروه ساخت محصولات غذایی و انواع آشامیدنی15) و زیر گروه عمل آوری و حفاظت میوه و سبزیجات از فساد(1513)می­ باشد.

مربا و مارمالاد تحت زیر فصل­های تعرفه 2007 مقررات گمرکی ایران با عنوان مربا، ژله، مارمالاد، پوره و خمیر میوه که به وسیله پختن به دست آمده یا بدون افزودن قند یا سایر مواد شیرین­ کننده با عنوان سایر زیر تعرفه 20079990 وارد و صادر می‌شوند

شرایط ورود آن داشتن اجازه از وزارت بازرگانی و وزارت صنایع پرداخت 55% حقوق ورودی در سال 1397 (4% حقوق گمرکی و سود بازرگانی51%) می باشد.

واحدهای تولیدکننده محصول

​این محصول تا انتهای سال ۱۳۹۷ دارای 407 واحد فعال بوده است. استان های تهران،خراسان رضوی،البرز، فارس، آذربایجان شرقی و مازندران دارای بیشترین واحد تولیدکننده این محصول هستند. برای مشاهده جزئیات دقیق واحدهای فعال و واحدهای در حال احداث تولید محصول بر روی کد آیسیک زیر کلیک کنید.

* مشاهده واحدهای فعال و واحدهای در حال احداث محصول با کد آیسیک 1513412311، 15131310، 1513412336، 15131462،  1513512550،15131311، 15131312،  15131316،  15132318،  15131313

همچنین با کلیک بر روی کد تعرفه زیر میزان صادرات و واردات صورت گرفته با آن کد، کشورهای وارد کننده، صادر کننده و... قابل مشاهده است.

* مشاهده واردات و صادرات محصول با کد تعرفه 20079990

کاربردهای محصول

 محصولات تولیدی این واحد موادی هستند که بیشتر برای صرف صبحانه مورد استفاده قرار می­گیرند. همچنین مارمالاد تولید شده کاربرد صنعتی  نیز دارد.

بازار محصول 

 در سال ۹۵ حدود ۳۵ کشور جهان پذیرای مربا، ژله و مارمالاد ایرانی بوده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان کشورهای استرالیا، آلمان، عراق، ایالات متحده آمریکا، انگلستان، ترکیه، سوئیس، سوئد، دانمارک، کانادا، نروژ، هلند و جمهوری چک را نام برد.گفتنی است در بین کشورهای مقصد صادرات مربا، ژله و مارمالاد، افغانستان با خریداری بیش از ۶ هزار و ۸۲ تن مربا، ژله و مارمالاد از ایران سهمی زیادی در صادرات ایران داشته است. با توجه به کمبود عرضه و بازار صادراتی مناسب برای تولید مربا و مارمالاد حمایت از تولید این محصول درآمد مناسبی برای کشور خواهد داشت.

روش تولید محصول 

​1- آماده‌سازی میوه

این مرحله شامل عملیات مختلف از قبیل سورتینگ، شستشو، پوست‌گیری، هسته‌گیری، خرد‌کردن، خلال‌کردن و غیره می­ باشد که با توجه به نوع محصول به روش ­های مختلف دستی و مکانیکی انجام می‌گیرد.

2- تهیه شربت

اگر چه می­توان شکر را مستقیماً به داخل دیگ پخت حاوی میوه یا سبزی اضافه نمود ولی بهتر است که در مخزن دیگری شکر را در آب جوش حل نمود و بعد از صاف کردن شربت به وسیله صافی‌های پارچه‌ای آن را به دیگ پخت اضافه کرد و بعد از اتمام پخت محصول بقیه شکر را به آن افزود و محصول را به بریکس نهایی رسانند.

3- پخت محصول

فرایند جوشانیدن علاوه بر حذف آب اضافی اثرات دیگری نیز در پی دارد که از جمله آن می‌توان به انورسیون بخشی از ساکاروز، توسعه آرومای مشخص، پخت محصول و تغییر بافت میوه یا سبزی و انهدام مخمر‌ها و کپک‌ها اشاره نمود.

سرمایه گذاری طرح

سرمايه‌گذاري هر طرح از مجموع سرمايه‌گذاري ثابت و درگردش حاصل مي‌شود. هزینه‌های سرمایه‌گذاری ثابت طرح شامل بخش‌های مختلف از قبیل زمین، محوطه، ساختمان، تاسیسات، ماشین‌آلات و ... می‌باشد.

شرح هزينه‌های سرمايه‌گذاری ثابت طرح در ادامه آورده شده است.

​شرح ​هزینه موردنیاز (میلیون ریال)​
​​سرمایه ثابت ​97770
​​سرمایه در گردش​7809
​​کل سرمایه گذاری​105580

​زمین مورد نیاز برای تولید1750 تن در سال مربا و مارمالاد 6000 متر مربع می باشد.

هزینه تولید طرح

​ هزینه‌های تولید براساس پيش‌بيني توليد در ۱۰۰ درصد ظرفيت اسمی محاسبه می‌گردد و براي سال‌هاي قبل از دستيابي به ۱۰۰% ظرفيت با توجه به ميزان توليد و هزينه‌هاي ثابت و متغير، تعديلات لازم اعمال می‌گردد. كل هزينه‌هاي توليد اين طرح كه شامل هزينه‌هاي عملياتي و غيرعملياتي توليد می‌باشد و معادل 148232 ميليون ريال می‌باشد

شاخص های اقتصادی طرح

 شاخص های اقتصادی طرح تولیدمربا و مارمالاد توسط نرم افزار کامفار محاسبه شده اند و به شرح زیر است.

​شرح ​مقدار ​واحد
​ارزش فعلی خالص (NPV) ​127950 ​​میلیون ریال
​​​​نرخ بازده داخلی (IRR)​44.13​درصد
​​​​دوره بازگشت سرمایه (PBP)​1.99​سال
​​​​تسهیلات پیشنهادی​59000​​میلیون ریال
خلاصه مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) تولید رزین پ...
خلاصه مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) تولید هیتر ت...
 

کامنت‌ها (0)

امتیاز 0 از 5 بر اساس نظر 0 نفر
کامنتی درج نشده

کامنت بگذارید

  1. ارسال کامنت بدون عضویت. عضویت یا ورود به سایت.
امتیاز دهید:
0 کارکتر
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
متن عکس را داخل کادر وارد کنید
Cron Job Starts