خلاصه مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) تولید قهوه فوری

2814

معرفی محصول 

درخت قهوه برگ هایی همیشه سبز و زیبا دارد، گیاهی از تیره Coffee که بیشتر از یک سوم مردم جهان هر روز آن را به عنوان یک نوشیدنی محبوب می نوشند. واژه قهوه برگرفته از زبان عربی و به معنای تحریک کننده و زائل کننده اشتهاست. درخت قهوه بین هفت تا 10 متر بلندی دارد و در هوای گرم و مرطوب رشد می کند. عطر گل های کوچک و سفید این درخت بی شباهت به بوی خوش گل یاسمن نیست. بهترین و مرغوب ترین قهوه که طعم و عطر منحصر به فردی دارد از بوته ای به نام Arabica در برزیل به دست می آید. تانزانیا و اتیوپی نیز دو کشور مهم تولیدکننده قهوه هستند که محصول آنها بو و مزه مخصوصی دارد. در ایران حدود هزار سال پیش، حکیم ابوعلی سینا در کتاب خود، شرح جامعی از خواص قهوه داده است. امروز بر اساس آمارهای به دست آمده، حدود 89 درصد از مردم جهان قهوه و چای یا هر دو آنها را مصرف می کنند و حدود 30 درصد از مردم دنیا قهوه را به هر نوشیدنی گرم دیگر ترجیح می دهند.

اندازه مصرف قهوه
متخصصان تغذیه توصیه می کنند که نوشیدن آن را به دو فنجان قهوه دم کرده یا سه فنجان قهوه فوری(نسکافه) در روز محدود کنید.
اما به این موضوع توجه کنید که نباید بیش از شش فنجان قهوه در یک روز مصرف کنید.

شاید باورتان نشود اگر بگوییم که در سال های اخیر بر شمار افرادی که به خوردن قهوه یا نسکافه عادت کرده اند، افزوده شده است! در زمان های قدیم در میان خانواده های خاص و در مراسم ویژه قهوه تهیه می شد، اما این روزها با واردات انواع آن، این نوشیدنی به خصوص در میان قشر جوان محبوبیت فراوانی پیدا کرده است، به ویژه در روزهای سخت کاری. اما مهم ترین نکته آن است که هر روز ما تأثیرات جدیدی را در زمینه عادت به نوشیدن قهوه می شنویم. البته در برخی از خبرها از فواید آن صحبت می شود، اما در برخی دیگر از مضرات آن می گویند، مانند خبری که اخیراً از سوی یکی از خبرگزاری ها منتشر شد.

بر اساس تازه ترین تحقیقات پزشکی، مصرف زیاد قهوه سبب از بین رفتن مینای دندان ها می شود. متخصصان تغذیه توصیه می کنند که نوشیدن آن را به دو فنجان قهوه دم کرده یا سه فنجان قهوه فوری(نسکافه) در روز محدود کنید.

بهتر است بدانید که بیش از یک سوم مردم جهان قهوه را دوست دارند و مصرف می کنند. واژه قهوه، برگرفته از زبان عربی و به معنای تحریک کننده و زایل کننده اشتهاست. برخی از مورخان، پیشینه این واژه را به کشور اتیوپی نسبت می دهند. درخت قهوه بین 7 تا 10 متر بلندی دارد و درهوای گرم و مرطوب رشد می کند. این درخت گل هایی کوچک و سپید دارد که بوی آن شبیه به بوی گل یاسمن است.

جالب است بدانید که دانه های آن در آغاز، رنگ سبز و پس از رسیدن، رنگ گیلاس به خود می گیرند. از این رو، در بعضی کشورها به درخت گیلاس هم شهرت دارد. دانه های قهوه دو به دو به یکدیگر چسبیده اند و پرده نازکی میان آنها وجود دارد که آنها را از هم جدا می کند. تهیه قهوه در کشورهای گوناگون، متفاوت است، اما اغلب آن را با آب جوش ، بخار آب و یا از طریق گذراندن آب جوش از پودر آن تهیه می کنند.

بهترین قهوه جهان از نظر بو و طعم ، از بوته ای به نام Arabica به دست می آید که در برزیل به خوبی رشد می کند و از آنجا به سراسرجهان صادر می شود .

طی مطالعه ای در آمریکا و ایتالیا، دیده شد که نوشیدن مرتب قهوه در بیماران مبتلا به آسم، باعث کاهش حملات آسمی در آنها می شود.

قهوه های فوری
قهوه را به دو صورت درست می کنند؛ با دُرد یا صاف نشده و بی درد یا صاف شده. قهوه عربی و قهوه ترک را با درد درست می کنند. قهوه عربی، سیاه رنگ و تلخ است، اما قهوه ترک، رنگی ترش و مزه ای متمایل به شیرینی دارد. اروپاییان اما معمولا درد قهوه را از آب آن جدا می کنند. به همین خاطر قهوه اروپایی همیشه درشت تر از قهوه عربی و ترک سائیده می شود. قهوه برخلاف چای نیاز به دم کردن ندارد، چراکه ماده عطری، رنگی و موثر آن به محض تماس با آب جوش آزاد می شود. در نیمه دوم قرن بیستم، انواع قهوه فوری (instand coffee) نیز در بازار اروپا و آمریکا عرضه شد. این قهوه در واقع شیره تبخیر شده قهوه صاف و عصاره دانه قهوه است که نیازی به قهوه جوش ندارد و با حل کردن کمی از آن در یک فنجان آب جوش، قهوه آماده به دست می آید. این نوع قهوه در آغاز مخالفان جدی در میان طرفداران قهوه داشت، چراکه قهوه نوشان حرفه ای معتقد بودند طعم و عطر واقعی این نوشیدنی در بسته بندی های قهوه فوری از دست می رود، اما امروز با پیشرفت فن آوری تولید قهوه فوری، دیگر فاصله میان کیفیت این دو نوع قهوه به کلی از میان رفته و حتی قهوه فوری طرفداران بیشتری پیدا کرده است، چراکه این نوع قهوه معمولا پس از سایش، پروسه تولید را طی می کند و در حقیقت به نوعی پرورده و خوش طعم می شود.
اولین شرکتی که قهوه فوری را راهی بازار جهانی قهوه کرد، شرکت معروف Nestle بود. با ورود بسته های Nestle Coffee به ایران، اصطلاح نسکافه نیز میان علاقه مندان به نوشیدن قهوه رواج یافت. به این ترتیب اصطلاح نسکافه به نوعی اختراع ایرانیان قهوه نوش به حساب می آید.
هر کیلو قهوه آماده یا فوری بین 25 تا 30 هزار تومان به فروش می رسد، اما بسته بندی های کوچک در وزن های مختلف هم در بازار وجود دارد که هریک قیمت خاص خود را دارند. معروف ترین قهوه های آماده که معمولا در بسته های 20 گرمی و با نام کلی? 3in1 به فروش می رسد Eagel Ring، Coffee Ring، Super Coffee mix original و Gold Eagel هستند که از 100 تا 200 و گاه 250 تومان به فروش می رسند، اما قیمت قهوه فرانسه و ترک ایرانی در بازار کیلویی 4 هزار تومان و انواع خارجی آن از 12 هزار تا 30 هزار تومان متغیر است. قهوه سائیده شده که معمولا آب جوش از آن می گذرانند و صافش می کنند، نمی تواند حداکثر کیفیت را داشته باشد. درواقع این قهوه همان کیفیت طبیعی را دارد، اما کیفیت قهوه های فوری قابل تغییر است و می تواند بسیار متغیر باشد. قهوه فوری، حاصل پیشرفت تکنولوژی در زمینه تهیه انواع قهوه است و اغلب طعم و بوی بسیار مطبوعی دارد.
همه قهوه هایی که می نوشیم!
انواع قهوه بر اساس نوع مصرف و مقدار سایش و ترکیبات آن متغیر است.

قهوه ترک، قهوه اسپرسو،قهوه عربی، قهوه فرانسه، کاپوچینو، موکا، فراپه و ... انواع مشهور این نوشیدنی هستند.

قهوه ترک را در قهوه جوش و در ترکیه غالبا سر میز، روی چراغ الکلی های کوچک و ظریف طی مراسم جالبی درست می کنند. قهوه اسپرسو نیز که نخستین بار در ایتالیا تهیه شد، معمولا در فنجان های کوچک پیش از ظهر یا بعد از ناهار نوشیده می شود.
تلخی قهوه عربی بسیار بیشتر از سایر انواع قهوه هاست و رنگ آنهم به سیاهی می زند، اما آنچه در میان مردم ما به عنوان قهوه فرانسه معروف است، در واقع قهوه ساده ای است که با ریختن آب جوش روی قهوه سائیده و صاف کردن آن پس از چند لحظه به دست می آید و در فنجان های نسبتا بزرگ با شیر یا بدون شیر، شیرین یا تلخ نوشیده می شود.

قهوه فرانسه خشک به درشتی شکر و به رنگ قهوه ای سیر است. کاپوچینو هم نوعی شیر قهوه ایتالیایی است.

کاپوچین، نام فرقه ای از راهبان کاتولیک است که معمولا چهره ای رنگ پریده دارند و کلاهی سیاه به سر می گذارند. فنجان قهوه کاپوچینو با آن همه کف شیر و گرد کاکائو و دارچین، ظاهرا به نظر ایتالیایی ها شبیه قیافه راهبان کاپوچین بوده است!
آنچه مسلم است، قهوه گیاه مفیدی است. هم نوشیدنی مطبوعی از آن به دست می آید و هم از تفاله آن می توان استفاده کرد. تفاله قهوه برای گرفتن بوی زهم و سایر بوهای نامطبوع دست بسیار موثر است. از این تفاله برای رنگ کردن مو هم می توان استفاده کرد.

خواص قهوه برای سلامتی

-خواص قهوه برای حافظه و پیشگیری از آلزایمر

قهوه سرشار از کافئین است و به همین دلیل سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کند که این امر باعث تقویت هوشیاری ذهنی و دقت می‌شود و برای همین امکان به خاطر سپردن مطالب را راحت‌تر می‌کند. دانشمندان دریافته اند که نوشیدن ۳ تا ۵ فنجان قهوه در روز باعث کاهش ۲۰ درصدی خطر ابتلا به آلزایمر می شود. به عقیده این دانشمندان وجود ترکیبی به نام پولیفنول که ترکیبی آنتی اکسیدان است بیشترین تأثیر را در مقابله با آلزایمر دارد.

بر اساس پژوهشی که محققان بر روی حدود ۴۲۰۰ زن انجام داده‌اند مصرف روزانه حداقل ۳ فنجان قهوه خطر ابتلا به آلزایمر را به میزان ۳۰ درصد کاهش می‌دهد. این میزان از سن ۸۰ سالگی حتی به ۷۰ درصد نیز می‌رسد. با این حال یادتان باشد که روزانه بیش از ۳ تا ۴ فنجان قهوه مصرف نکنید.

-خواص قهوه برای لاغری و کاهش وزن

یکی از خواص قهوه، تاثیر مصرف قهوه در لاغری و کاهش وزن است. قهوه حاوی منیزیم و پتاسیم می باشد که این مواد معدنی در تنظیم سطح قند خون و در نتیجه کاهش میل به خوردن شیرینی و تنقلات تاثیر مثبتی دارند. به همین دلیل، مصرف قهوه اشتها را کاهش داده و موجب کاهش وزن فرد می شود.

-خواص قهوه برای لاغری و کاهش وزن

یکی دیگر از خواص قهوه کمک به سوزاندن چربی در بدن است. متخصصان تغذیه بر این عقیده‌اند که کافئین به عنوان عمده ترین ماده‌ تشکیل دهنده قهوه، به کاهش وزن و لاغر شدن فرد کمک می کند. در واقع مقادیر بالای کافئین موجود در قهوه سوخت و ساز بدن را افزایش داده و باعث می شود شما در طول روز کالری بیشتری بسوزانید. مصرف قهوه قبل از ورزش نیز سبب می شود به جای گلیکوژن، سلول های چربی به عنوان منبع انرژی استفاده شوند.

-تاثیر مصرف قهوه در تقویت روحیه و شادی انسان

این شادی تنها به دلیل افزایش میزان کافئین نخواهد بود. سرشار بودن قهوه از آنتی‌اکسیدان‌ها یکی دیگر از دلایلی است که سبب ایجاد این احساس خوب پس از نوشیدن آن می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌ موجود در قهوه، بعد از آنتی اکسیدان های موجود در میوه‌ها و سبزیجات، بیشترین جذب را در بدن دارد؛ دستاورد آن سالم ماندن بدن و مبارزه بهتر با بیماری‌ها خواهد بود.

-خواص قهوه برای ورزشکاران

پژوهش ها حاکی از این است که کافئین بر افزایش کارایی در ورزش تاثیرگذار است. کافئین می تواند عملکرد استقامتی بدن انسان در ورزش هایی مانند دو، شنا و دوچرخه سواری را تقویت کند. همچنین می تواند به بازیابی توان شما پس از انجام تمرینات کمک کند. زمان مطلوب برای مصرف کافئین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پیش از شروع ورزش است، البته گاهی افزایش کارایی در همان ۱۵ دقیقه اول آشکار می شود.

-خواص قهوه در پیشگیری از دیابت

نوشیدن قهوه خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. البته وقتی پای خواص قهوه برای سلامتی انسان به میان می آید، زمان نوشیدن قهوه هم اهمیت زیادی پیدا می کند. تحقیقات صورت گرفته بر روی ۲۹۰۰۰ زن، نشان داد آن دسته از زنانی که قهوه زیادی می‌نوشند ۲۲ درصد کمتر با احتمال ابتلا به دیابت روبه رو می‌شوند. همچنین در طی پژوهشی دیگر که بر روی ۱۷۴۱۳ نفر انجام گرفت، دانشمندان دریافتند که مصرف حداقل ۳ فنجان قهوه در روز، ۴۲ درصد خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

در جریان پژوهشی در کشور برزیل، حدود ۷۰ هزار زن که دیابت نداشتند مورد بررسی قرار گرفتند، آنهایی که پیش از ظهر بیش از یک فنجان قهوه می نوشیدند، ۳۴ درصد کمتر از کسانی که اصلا قهوه نمی نوشیدند به دیابت نوع ۲ مبتلا شده بودند. همچنین زنانی که حداقل ۳ فنجان قهوه در روز می نوشیدند در مقایسه با زنانی که هرگز قهوه نمی نوشیدند، ۲۷ درصد کمتر به بیماری دیابت مبتلا شدند. بدین ترتیب می توان گفت که زمان بندی خاص در مصرف قهوه فاکتوری است که رابطه مستقیمی با تاثیر محافظتی آن در پشیگیری از دیابت دارد.

 -خواص قهوه برای سلامت قلب

در صورتی که نوشیدن قهوه عادت روزانه شما شده، ممکن است در طولانی مدت از تاثیرات آن روی سلامت قلب خود شگفت زده شوید. بررسی تازه ای که نتایج آن در نشریه انجمن قلب ایالات متحده منتشر شده نشان می دهد که مصرف متعادل قهوه ممکن است با کاهش میزان مرگ و میر ناشی از انسداد رگ های قلب رابطه مستقیم داشته باشد. بر اساس این پژوهش، خطر مرگ و میر بر اثر بیماری های قلبی در قهوه خورهایی که ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز می نوشند نسبت به کسانی که کمتر از یک فنجان در روز می نوشند، ۲۱ درصد کمتر است.

-خواص قهوه برای کبد

نتایج تحقیق که توسط دانشمندان آمریکایی صورت گرفته نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه به طور منظم می‌تواند خطر ابتلا به یک بیماری خود ایمنی مربوط به کبد به اسم اسکلروزان کولانژیت را کاهش دهد. این بیماری باعث پیشرفت بیماری سیروز، سرطان مجاری صفرایی و نارسایی کلیوی می‌شود.

در این پژوهش محققان دو گروه شرکت کننده را مورد بررسی قرار دادند. یک گروه دچار بیماری اسکلروزان کولانژیت بوده و گروه دیگر در سلامت کامل قرار داشتند. نتایج بررسی‌ها نشان داد که گروه اول قهوه‌ی کمتری در مقایسه با گروه دوم مصرف کرده‌اند. این افراد حدودا ۲۰ درصد وقت کمتری برای نوشیدن یک فنجان قهوه اختصاص داده‌اند.

-خواص قهوه در پیشگیری از پارکینسون

امروزه تاثیر قهوه بر پارکینسون یک موضوع اثبات شده است و پزشکان استفاده از قهوه را به عنواع یک عامل پیشگیری کننده توصیه می کنند.تعداد زیادی از مطالعات اپیدمیولوژیک از جمله مطالعاتی که در سال ۲۰۱۴ انجام شده است رابطه ی معکوس بین نوشیدن قهوه و خطر ابتلا به این بیماری را نشان می دهند. طبق این مطالعات کسانی که روزانه ۳ الی ۴ فنجان قهوه مصرف می کنند ۲۴ تا ۳۲ درصد کمتر دچار بیماری پارکینسون می شوند.این مطالعات که در طول بیش از ۱۸ سال انجام شد نشان داد که بین نوشیدن قهوه و کاهش ابتلا به پارکینسون رابطه خطی وجود دارد.

-خواص قهوه در پیشگیری از پارکینسون

پیش از این نیز، گردآوری نتایج ۱۳ پژوهش انجام گرفته در سال ۲۰۰۲ میلادی نشان داد که خطر پیشرفت این بیماری در میان مصرف کنندگان قهوه یک سوم کمتر بوده است. به عقیده‌ی دانشمندان کافئین سرعت از بین رفتن دوپامین در مغز (عامل بروز بیماری پارکینسون) را کاهش می‌دهد.

-تاثیر مصرف قهوه در پیشگیری از نقرس

دانشمندان دریافته اند که مصرف طولانی مدت قهوه با کاهش خطر بیماری نقرس در مردان و زنان در ارتباط است. این کاهش خطر قابل توجه، در افرادی که بیش از ۴ فنجان قهوه در روز مصرف می کنند، مشاهده شده است. نقرس که با ورم شدید مفاصل و درد شدید همراه است، از گذشته بیماری شایعی در بین مردان بوده، اما اخیرا در میان زنان هم افزایش موارد ابتلا گزارش شده است. در مطالعه ای که در سال ۲۰۰۷ انجام گرفت، مشخص شد که مصرف منظم قهوه با کاهش قابل توجه شیوع بیماری نقرس در مردان ارتباط دارد. نتایج این پژوهش همچنین بیانگر این مسئله است که زنانی که حتی در روز یک فنجان قهوه می نوشند می توانند خطر ابتلا به نقرس را تا ۲۲ درصد کاهش دهند.

-تاثیر نوشیدن قهوه در کاهش وزوز گوش

نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان می دهد که مصرف کافئین می تواند باعث کاهش وزوز گوش شود. محققان روی ۶۵ هزار زن داوطلب بررسی هایی آغاز کردند. در طول این بررسی ها خانم ‌های شرکت کننده روزانه ۳ تا ۴ فنجان یعنی معادل ۴۵۰ تا ۵۰۰ میلی گرم کافئین دریافت کردند. محققان مشاهده کردند که وزوز گوش در این خانم ‌ها به میزان ۱۵ درصد کمتر از افرادی شده است که روزانه کمتر از یک فنجان قهوه (معادل ۱۵۰ میلی گرم کافئین) مصرف می کنند. به عقیده محققان کافئین باعث تحریک سیستم عصبی مرکزی شده و به طور مستقیم روی گوش داخلی تأثیر می گذارد.

-فواید مصرف قهوه در کاهش و رفع خشکی چشم

محققان ژاپنی بر اساس تازه‌ترین تحقیقات خود دریافتند که مصرف منظم قهوه می‌تواند به کاهش علائم خشکی چشم کمک کند. محققان دانشکده پزشکی دانشگاه توکیو دریافتند مصرف منظم نوشیدنی‌های حاوی کافئین نظیر چای و قهوه و کولا به درمان خشکی چشم کمک می‌کند زیرا این نوشیدنی‌ها قدرت چشم و کانال اشکی برای ترشح اشک را افزایش می‌دهند. محققان گفتند ۷۸ درصد از شرکت‌کنندگان در تحقیقات بهبود یافتند زیرا چشم‌های آن‌ها به دلیل مصرف قرص‌های حاوی کافئین قادر به تولید اشک بیشتر شد. این تحقیقات نشان داد کافئین به درمان سندروم خشکی چشم که فقط در آمریکا حدود چهار میلیون نفر بالای ۵۰ سال دچار آن هستند، کمک می‌کند.

آمار محصول 

​کد آیسیک 1549412309،7495412368،1549412565،15491121
​کد تعرفه گمرکی 2101
​تعداد واحدهای فعال​228
​تعداد واحدهای طرح​595

کاربرد محصول 

 استفاده از اسانس قهوه به‌خصوص برای افراد زیر مفید خواهد بود:

افرادی که از اضطراب، تنش‌های عضلانی، مشکلات تنفسی، افسردگی، بیماری‌های التهابی، مشکلات معده‌ای، سرماخوردگی، آنفولانزا، سرفه، سوخت‌وساز پایین، کمبود اشتها، آلرژی رنج می‌برند و همچنین کسانی که در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان هستند.

افزایش اشتها
رایحه‌ی این اسانس به‌تن‌هایی کافی است تا سیستم لیمبیک بدن را تحریک کند و احساس گرسنگی را برانگیزد. این خاصیت به‌ویژه برای افرادی که در دوره‌ی نقاهت یک بیماری طولانی‌مدت به سر می‌برند و همچنین آن‌ها که از اختلالات خوردن یا سوءتغذیه رنج می‌برند بسیار مهم است.
جلوگیری از بیماری‌های مزمن
آنتی‌اکسیدان‌های موجود در عصاره‌ی قهوه می‌توانند به کاهش استرس اکسیداتیو در پوست، افزایش جریان خون و پیشگیری از عفونت‌ها و بیماری‌های مزمن کمک کند. این عصاره‌ی روغنی از بروز چروک، لک‌وپیس و لکه‌های پیری جلوگیری می‌کند و همچنین انعطاف پوست را افزایش می‌دهد. شما می‌توانید مقداری کمی از روغن قهوه‌ی محلول یا ترکیب‌شده با یک روغن پایه را به قسمت‌هایی از پوستتان که می‌خواهید درخشان و زیبا شود بمالید.
بهبود سلامت ریوی
استنشاق اسانس قهوه به تسکین التهاب در دستگاه تنفسی و پیشگیری از عفونت‌های ریوی کمک می‌کند.
پیشگیری از سرطان
تحقیقات در مورد اثرات عصاره‌ی روغنی قهوه بر سرطان و جهش سلولی هنوز ادامه دارد. تراکم اسید اولئیک و لینوئلیک به همراه سایر آنتی‌اکسیدان‌ها در اسانس قهوه باعث شده این ماده را به‌عنوان کاهش‌دهنده‌ی خطر ابتلا به سرطان و استرس اکسیداتیو در قسمت‌های مختلف بدن به‌حساب آورند.
کاهش التهاب
یکی از بهترین کاربرد‌های عصاره‌ی روغن قهوه در درمان درد‌های عضلانی و مفصل دردناک است. ماساژ دادن مقدار اندکی از این روغن بر روی نواحی دردناک و ملتهب می‌تواند عضلات را شل کرده و با افزایش فشارخون در محل درد فرآیند بهبود را سرعت ببخشد. این عصاره‌ی روغنی برای سایر مشکلات التهابی مانند سردرد‌ها، ناراحتی‌های دستگاه گوارش، آرتروز و نقرس هم مفید است.
پیشگیری از حساسیت‌ها
تحقیقات نشان می‌دهد که مواد مؤثره‌ی موجود در اسانس قهوه می‌تواند به قطع واکنش‌های آلرژیک کمک کند. اسانس قهوه از طریق کمک به دستگاه ایمنی بدن در جهت عملکرد بهینه‌تر و دقیق‌تر می‌تواند از بار و فشار دستگاه ایمنی بکاهد.
کاهش استرس و اضطراب
بسیاری از مردم برای کاهش استرس، بهبود خلق‌وخو و پیشگیری از افسردگی، به استفاده از اسانس قهوه روی می‌آورند. پخش این رایحه‌ی غنی و گرم در سرتاسر خانه‌تان می‌تواند برای شما حس آرامش به ارمغان بیاورد.
بهبود گوارش
اگر شما از ناراحتی‌های گوارشی مانند تهوع، یبوست یا سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر رنج می‌برید، آنتی‌اکسیدان‌ها و اسید‌های موجود در عصاره‌ی قهوه می‌تواند به رفع مشکلتان کمک کند. این اسانس می‌تواند گوارش را بهینه کند، احساس تهوع و استفراغ را از بین ببرد و کاری کند که حداکثر مواد مغذی در فرآیند گوارش جذب بدن شوند.

بررسی سابقه مصرف محصول

 قهوه به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در جهان، بازار تضمین‌شده‌ای را به خود اختصاص داده است.

عصر ایران در گزارشی به معرفی برترین صادرکنندگان و شرکت‌های فعال در حوزه‌ی تجارت جهانی قهوه پرداخته است.

مجموع ارزش صادرات قهوه در جهان طی سال گذشته میلادی برابر با ۳۰٫۶ میلیارد دلار بوده است. این عدد بیانگر کاهش ۴٫۲ درصدی درآمد صادراتی قهوه برای کشورهای صادرکننده از سال ۲۰۱۴ تا انتهای سال ۲۰۱۸ است. همچنین در مقیاس سالانه (۲۰۱۸/۲۰۱۷) نیز عدد مشابهی یعنی افت ۴٫۲ درصدی برای این بازار به ثبت رسیده است.

در میان کشورهای اصلی صادرکننده، رتبه اول صادرات قهوه در جهان با ۱۱٫۵ میلیارد دلار (۳۷٫۵ درصد) به اروپایی‌ها اختصاص دارد. آمریکای لاتین بدون حضور مکزیک و با حضور منطقه کارائیب جایگاه دوم با ۳۳٫۵ درصد را خود اختصاص داده است. آسیایی‌ها با ۱۶٫۳ درصد در رتبه سوم قرار دارند.

مقادیر کمتری برابر با ۶٫۳ درصد برای آفریقا، ۵٫۸ درصد برای آمریکای شمالی و ۰٫۶ درصد برای اقیانوسیه با پرچمداری استرالیا و پاپوآ گینه نو گزارش شده است.

بزرگ‌ترین صادرکنندگان

کشورهایی که نام آنها در ادامه می‌آید ۷۹٫۲ درصد صادرات جهانی قهوه در سال ۲۰۱۸ را به خود اختصاص داده‌اند:

قهوه برزیل

ارزش صادرات: ۴٫۴ میلیارد دلار
سهم از صادرات جهانی: ۱۴٫۳ درصد

قهوه ویتنام

ارزش صادرات: ۳٫۱ میلیارد دلار
سهم از صادرات جهانی: ۱۰٫۲ درصد

قهوه آلمان

ارزش صادرات: ۲٫۵ میلیارد دلار
سهم از صادرات جهانی: ۸٫۳ درصد

قهوه سوئیس

ارزش صادرات: ۲٫۴ میلیارد دلار
سهم از صادرات جهانی: ۷٫۷ درصد

قهوه کلمبیا

ارزش صادرات: ۲٫۳ میلیارد دلار
سهم از صادرات جهانی: ۷٫۶ درصد

قهوه ایتالیا

ارزش صادرات: ۱٫۷ میلیارد دلار
سهم از صادرات جهانی: ۵٫۵ درصد

قهوه فرانسه

ارزش صادرات: ۱٫۲ میلیارد دلار
سهم از صادرات جهانی: ۳٫۸ درصد

قهوه هندوراس

ارزش صادرات: ۱٫۱ میلیارد دلار
سهم از صادرات جهانی: ۳٫۵ درصد

قهوه بلژیک

ارزش صادرات: ۸۶۸٫۹ میلیون دلار
سهم از صادرات جهانی: ۲٫۸ درصد

قهوه آمریکا

ارزش صادرات: ۸۶۱٫۱ میلیون دلار
سهم از صادرات جهانی: ۲٫۸ درصد

قهوه هلند

ارزش صادرات: ۸۳۲٫۳ میلیون دلار
سهم از صادرات جهانی: ۲٫۷ درصد

قهوه اندونزی

ارزش صادرات: ۸۱۷٫۸ میلیون دلار
سهم از صادرات جهانی: ۲٫۷ درصد

قهوه گواتمالا

ارزش صادرات: ۸۰۸٫۱ میلیون دلار
سهم از صادرات جهانی: ۲٫۶ درصد

قهوه اتیوپی

ارزش صادرات: ۷۱۹٫۹ میلیون دلار
سهم از صادرات جهانی: ۲٫۴ درصد

قهوه پرو

ارزش صادرات: ۶۶۷٫۹ میلیون دلار
سهم از صادرات جهانی: ۲٫۲ درصد

میان کشورهای فوق بالاترین شاخص رشد صادرات که از سال ۲۰۱۴ تا انتهای ۲۰۱۸ گزارش شده است برای: هلند با رشد ۶۹٫۸ درصدی، فرانسه ۴۵٫۱ درصد، هندوراس ۳۷٫۱ و گواتمالا ۲۱ درصد.

کشورهایی با کاهش رشد صادرات عبارت‌اند از: برزیل با کاهش ۲۷٫۸- درصدی، اندونزی ۲۱٫۳- درصد، بلژیک ۱۲٫۲- درصد، پرو ۱۰٫۹- درصد و آمریکا ۱۰٫۲- درصد.

روش تولید 

قهوه فوری یا آماده از قهوه سبز رست شده (بو داده) وسپس آسیاب شده تهیه میشود. در فرآیند صنعتی ابتدا قهوه را در دمای 165 درجه سانتیگراد به مدت 7 الی 15 دقیقه رست داده و سپس آن را با درجه ریز (بین 0.5 تا 1 میلیمتر) آسیاب میکنند. در این مرحله قهوه آسیاب شده را در آب مخلوط و به اصطلاح دم میکنند. این مرحله مشابه آماده سازی قهوه در منزل است. پس از دم کشیدن با استفاده از روش های فرآوری به صورت خشک‌ کردن انجمادی و یا خشک کردن پاششی آن را به پودر آماده حل شدن در آب تبدیل میکنند. در برخی روش ها پس از آماده سازی پودر قهوه، عطر اصیل قهوه از دست می رود، بنابرین پس از اتمام فرآیند یا هنگام بسته بندی محصول نهایی، مجددا این خاصیت را که از گازهای آزاد شده در هنگام فرآیند بودادن یا آسیاب شدن قهوه و یا از تقطیر بخار قهوه پس از تکمیل فرآیند دم‌شدن استحصا میشود، مجددا به صورت جدا، به پودر قهوه فوری اسپری می نمایند
خشک ‌کردن انجمادی - freeze-drying
در روش خشک ‌کردن انجمادی ، قهوه آماده شده در دمای -40 درجه سانتیگراد منجمد و پس از برش تبدیل به تکه های جامد و حلال در آب می شوند. سپس آن ها را در دمای پایین و تحت خلاء خشک می کنند که در نتیجه تبدیل به قهوه فوری آماده مصرف می شود. در این روش کیفیت عطر و طعم با توجه به درجه حرارت بسیار کم و شرایط خشک کردن ملایم محافظت می شود. از مزیتهای این روش اکسید نشدن قهوه، ایجاد نشدن ترکیبات جدید در قهوه، کاهش چسبندگی و توده‌ای شدن قهوه می باشد.
خشک کردن پاششی - spray drying
در روش خشک کردن پاششی قهوه آماده شده به یک جریان هوای گرم در بالای یک برج استوانه ای بلند اسپری می شود. قطرات قهوه در این برج رطوبت خود را ازدست داده و در زمانی که به پایین استوانه می رسند تبدیل به جامدی حلال در آب و بافت دار می شوند. این پودر آماده حل شدن مجدد در آب است . با توجه به نوع این فرآیند کیفیت عطر و طعم قهوه تا حد امکان حفظ می شود. این فرآیند پرکاربردترین روش برای تهیه قهوه فوری است. قهوه فوری حاصل از این روش رنگ روشن تر و دانه بندی درشت تری دارد که به اصطلاح قهوه گلد نامیده می شود.
دستگاه ساشه زن :
اندازه گیری خودکار، پر کردن، آب بندی، برش، ساخت کیسه و بسته بندی

ماشین آلات موردنیاز 

 بخش تمیز کردن
•دستگاه تمیز کردن قهوه سبز
• بخش انتقال پنوماتیک
•,ماشین جداسازی دانه های قهوه
• سیلوی ذخیره سازی
•بخش اندازه گیری هزینه


بخش سرخ کردن (پیشنهاد می شود خریدار آن را به طور جداگانه خریداری کند. ):
• سرخ کن
• کوره احتراق گاز
•دستگاه خنک کننده
•جمع کن سبوس ها و اضافات
•تمیز کننده قهوه بو داده
• حذف کننده سنگ های اضافه
• بخش توزین
مخزن نگه دارنده بخش خشک کن پاششی خش خشک کن پاششی
• بخش انتقال پنوماتیک
•مخزن نگه دارنده
• مخزن ذخیره سازی
ما قهوه سرخ کن را تامین نمیکنیم ، اما می توانیم از تامین کنندگان مختلف خرید کنیم، و قیمت های آن متغیر است.پیشنهاد ما خرید از تامین کننده مستقیم می باشد ، ممکن است سیستم های کمکی بخش بخار را برای خریدار ایجاد کنیم.

بخش شکستن دانه های قهوه:
آسیاب شکستن دانه های قهوه
نوار نقاله پیچ
•مخزن ذخیره سازی
• بخش توزین
• مخزن نگه دارنده
•بخش انتقال پنوماتیک

بخش خروجی :
مخزن ذخیره سازی برای قهوه شکسته
•, بخش توزین
• مخزن نگه دارنده
•بارگیری قیفی
• استخراج کننده
کابین کنترل
• سیلوهای زباله
• دیسک جداکننده
• مخازن توزین
•مجموعه توزین
بخش غلظت و متراکم سازی :
افت فشار غشاء دو اثره
مخزن عصاره
سیستم شست و شو

بخش آزاد سازی عطر و رایحه قهوه:
مخزن تنظيم
• مجموعه بازیابی عطر
مخزن ذخیره سازی عطر
•پمپ عطر
• سیستم شست و شو
بخش خشک کن پاششی :

بخش تغذیه مایعات
قسمت اصلی ورودی هوا
قسمت ورودی هوا خنک کننده
برج خشک کن
بخش محصولات
بخش اگزوز هوا
بخش کنترل
بخش بسته بندی :
مخازن ذخیره سازی
مخازن محلول
پرکن بخش بسته بندی
گیر انداز فلزات
لوله ها و دریچه های اتصال
دستگاه بسته بندی
تسمه نقاله
ماشین دوخت بسته بندی

بخش بسته بندی ماشین ساشه زن :
دستگاه بسته بندی اتوماتیک قهوه و چای فوری

خلاصه برآورد مالی 

​شرح ​مقدار/تعداد ​واحد
​ظرفیت سالانه محصول ​180 ​تن
​تعداد نیروی انسانی موردنیاز7​نفر
​مساحت موردنیاز​400​متر مربع
​خرید ماشین آلات​67210​میلیون ریال

ویدیوی خط تولید قهوه فوری 

خلاصه مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) زغال چوب
خلاصه مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) تولید مغز آف...

Related Posts

 

کامنت‌ها (0)

امتیاز 0 از 5 بر اساس نظر 0 نفر
کامنتی درج نشده

کامنت بگذارید

  1. ارسال کامنت بدون عضویت. عضویت یا ورود به سایت.
امتیاز دهید:
0 کارکتر
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
متن عکس را داخل کادر وارد کنید
Cron Job Starts