خلاصه مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) تولید نان صنعتی

مقدمه 

نان در ترکیب غذایی مردم دنیا و به خصوص مردم ایران جایگاه ویژه ­ای دارد و در حال حاضر پر مصرف ­ترین محصول غذایی است که از انواع آرد غلات تهیه می‌شود، نان یکی از قدیمی­ ترین غذاهایی است که بشر آن را تهیه نموده است. تاریخچه آن به اواخر عصر حجر بر می‌گردد. آن زمان بود که برای اولین بار، دانه غلات را با آب مخلوط کرده و سپس خمیر به دست آمده را می‌پختند.

در دوران یونان باستان، تهیه نان یکی از مهم­ترین قسمت­ های آشپزی محسوب می‌شد که البته چون در مراسم مذهبی استفاده می‌گردید، از اهمیت مذهبی هم برخوردار بود. 

مطلب حاضر خلاصه مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) تولید نان صنعتی است.

معرفی محصول 

  نان صنعتی چیست؟

به نانی، نان صنعتی می‌گویند که از ابتدای خط تولید که آرد وارد سامانه می‌شود تا انتها که بسته‌بندی است، تمام کارها تقریبا بدون دخالت دست انجام شود، ضمن این که تخمیر مناسب روی خمیر انجام و ارزش تغذیه‌ای نان هم لحاظ می‌شود. در سطح جهان ۳ گروه نان وجود دارد: نان مسطح با حجم خیلی کم، نان نیمه‌حجیم با حجم مخصوص متوسط، نان حجیم با حجم مخصوص بالا.

معرفی کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی محصول 

 کد آیسیک محصول 1541512354 (و کد 8 رقمی 15411141) از گروه ساخت محصولات غذایی و انواع آشامیدنی ­ها (15) و زیرگروه ­های ساخت فرآورده­ های نانوایی (1541)، انواع نان­ های حجیم و نیمه حجیم (1541312301)، انواع نان گندم حجیم (1541412302) می­ باشد.

نان های صنعتی_اروپایی تحت زیرفصل­ های 1905 با عنوان " محصولات خبازی، نان شیرینی ­سازی یا بیسکوئیت ­سازی، حتی دارای کاکائو، فطیر (communion wafers) کاشه خالی برای مصارف دارویی، خمیر برای لاک و مهر، خمیر­های خشک کرده آرد، نشاسته یا فکول به شکل ورق و محصولات همانند" با زیر­تعرفه­ های 19054000 و 19059090 صادر و وارد می ­شود.

شرایط ورود آن داشتن اجازه از وزارت صنعت،معدن و تجارت و پرداخت 55 درصدی حقوق ورودی در سال 1397(حقوق گمرکی4% و سود بازرگانی 51%) می ­باشد.

واحدهای تولیدکننده محصول 

 ​این محصول تا انتهای سال ۱۳۹۷ دارای 279 واحد فعال بوده است. استان های تهران، البرز ، خراسان رضوی دارای بیشترین واحد تولیدکننده این محصول هستند. برای مشاهده جزئیات دقیق واحدهای فعال و واحدهای در حال احداث تولید محصول بر روی کد آیسیک زیر کلیک کنید.

* مشاهده واحدهای فعال و واحدهای در حال احداث محصول با کد آیسیک 1541512354 (15411141).

همچنین با کلیک بر روی هر یک از کدهای تعرفه زیر میزان صادرات و واردات صورت گرفته با آن کد، کشورهای وارد کننده، صادر کننده و... قابل مشاهده است.

* مشاهده واردات و صادرات محصول با کد تعرفه 19054000 , 19059090.

کاربردهای محصول 

محصولات تولیدی طرح انواع نان‌های صنعتی، نان ساندویچی، نان همبرگر و نان باگت می‌باشد که عمده مصرف آن­ها توسط خانوار و در فست‌فود‌ها می‌باشد و کاملا کاربرد خوراکی دارند.

بازار محصول 

1) باتوجه به محاسبات انجام شده مازاد عرضه وجود دارد این مازاد عرضه با توجه به واحدهای طرحی که در سال­ های اخیر مجوز گرفته ­اند توجیه ­پذیر است.

2) نان­ های صنعتی باتوجه به مزایای بیشتری که نسبت به نان­ های سنتی دارند، مثل: پروتئین و مواد مغذی بالا یا حتی جذب راحت ­تر و... تقاضای کمتری برای این دسته از نان­ ها وجود دارد. این امر 2 دلیل را می­ تواند داشته باشد. اول آن که، 80% آرد مصرفی برای نان دولتی و تنها 20% آزاد است که در بخش صنعتی مورد استفاده قرار می­ گیرد و دوم آنکه، مسئله ­ی سلیقه و ذائقه ­ی مردم می ­باشد؛ زیرا متقاضیان نان صنعتی در شهرهای بزرگ هستند و در شهرستان‌های کشور یا روستاییان که جمعیت عظیم ­تری را دارند، نان صنعتی متقاضیان کمتری دارد.

3) با هدفمند کردن یارانه ­ها رقابت بین تولید­کنندگان نان افزایش، کیفیت و تنوع بهتر و قیمت تولید نان کمتر در نتیجه میزان تقاضای نان­ های صنعتی و نیمه صنعتی افزایش می­ یابد.

روش تولید محصول

 مراحل کار در این روش عبارت است از:

1-انتقال آرد از انبار به سالن تولیدی

2- آماده­ سازی آرد

3- اضافه کردن مواد اولیه و افزودنی ­ها

4- اختلاط و خمیرگیری

5- تخمیر اولیه و پوک کردن خمیر

6- چانه ­گیری و تخمیر میانی

7- شکل­ دهی و گرد کردن و فرم­ دهی چانه

8- تخمیر نهایی

9- پخت

10- سرد کردن و بسته ­بندی

سرمایه گذاری طرح 

سرمايه‌گذاري هر طرح از مجموع سرمايه‌گذاري ثابت و درگردش حاصل مي‌شود. هزینه‌های سرمایه‌گذاری ثابت طرح شامل بخش‌های مختلف از قبیل زمین، محوطه، ساختمان، تاسیسات، ماشین‌آلات و ... می‌باشد.

شرح هزينه‌های سرمايه‌گذاری ثابت طرح در ادامه آورده شده است.

​شرح ​مقدار مورد نیاز (میلیون ریال)
سرمایه ثابت​ 34342​
سرمایه در گردش​1147​
کل سرمایه گذاری​​35489

زمین مورد نیاز برای تولید 2100 تن در سال نان صنعتی،  2000 مترمربع می باشد.

روش تولید محصول 

هزینه‌های تولید بر اساس پيش‌بيني توليد در 100 درصد ظرفيت اسمی محاسبه می‌گردد و براي سال‌هاي قبل از دستيابي به 100% ظرفيت با توجه به ميزان توليد و هزينه‌هاي ثابت و متغير، تعديلات لازم اعمال می‌گردد. كل هزينه‌هاي توليد اين طرح كه شامل هزينه‌هاي عملياتي و غيرعملياتي توليد می‌باشد و معادل 63880 میلیون ریال می باشد.

شاخص های اقتصادی طرح 

 شاخص های اقتصادی طرح تولید نان صنعتی توسط نرم افزار کامفار محاسبه شده اند و به شرح زیر است.

شرح مقدار​ واحد​
​​ارزش فعلی خالص (NPV)​ 63525​ میلیون ریال​
​​​​نرخ بازده داخلی (IRR)​​48.93درصد​
​​​​دوره بازگشت سرمایه (PBP)​3​سال
تسهیلات پیشنهادی21000​میلیون ریال​
خلاصه مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) تولید لوله‌ه...
خلاصه مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) تولید الیاف ...
 

کامنت‌ها (0)

امتیاز 0 از 5 بر اساس نظر 0 نفر
کامنتی درج نشده

کامنت بگذارید

  1. ارسال کامنت بدون عضویت. عضویت یا ورود به سایت.
امتیاز دهید:
0 کارکتر
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
متن عکس را داخل کادر وارد کنید
Cron Job Starts