معرفی محصول
تولد چیپس به خاطر انتقام آشپز
چیپس چطور اختراع شد؟ داستان سادهای دارد که نشان میدهد انتقاد از آشپز و انتقادپذیری یک آشپز تا چه حد میتواند ثمربخش باشد. یکی از شبهای زمستان سال ۱۸۵۳ در رستوران دریاچه ماه در ساراتوگای ایالت نیویورک شخصی همراه شام، سیبزمینی سرخ شده سفارش داد. پس از دریافت غذا این شخص که ظاهرا کوریلیوس وندربیلت نام داشت با اعتراض به اینکه سیبزمینیها خوب سرخ نشدهاند و چندان ترد نیستند آنها را به آشپزخانه پس فرستاد.
جورج کرام، سرآشپز رستوران که از این انتقاد حسابی عصبانی شده بود برای تمسخر، سیبزمینیها را به نازکی کاغذ برید بهشدت به آنها نمک زد، دوباره سرخشان کرد و محصول را به این خیال که غیرقابل خوردن است سر میز وندربیلت برد اما دستپخت کرام به جای یک غذای بیمصرف، یک شاهکار از آب درآمد و به همین راحتی چیپس اختراع شد.
چیپس وارد ادبیات غذایی میشود
قدیمیها یک ضربالمثل دارند که میگوید «تا تنور گرم است باید نون رو چسباند.» کرام کسی که چیپس را اختراع کرد مطمئنا این ضربالمثل را سرلوحه زندگی خود کرد و بعد از اینکه صاحب رستوران دریاچه ماه این خوراکی را وارد فهرست غذای خود کرد، کرام نیز رستوران خودش را باز کرد که سیبزمینی نازک سرخشدهاش را به شهرت رساند. کرام اسم این اختراع را به یاد رستوران اول چیپس ساراتوگا گذاشت (چیپسChips جمعChip به معنی ورقه و لایه نازک است) به این ترتیب نام چیپس بهطور رسمی وارد ادبیات غذایی شد و بهزودی رستورانهای دیگر نیز شروع به عرضه آن کردند.
یکی از فرصتهای بسیار عالی و پرسود در حیطه ی سرمایه گذاریهای صنایع غذایی ، سرمایه گذاری در زمینه ی دستگاه تولید فرنچ فرایز-سیب زمینی سرخ شده منجمد آماده طبخ می باشد. |
آمار محصول
کد آیسیک محصول | ۱۵۱۳۲۰۱۸ ، ۱۵۱۳۴۱۲۴۶۰ |
کد تعرفه گمرکی | - |
تعداد واحدهای فعال | 58 |
تعداد واحد های طرح | 124 |
بررسی بازار محصول
تعداد پروانههای بهرهبرداری در صنعت چیپس، اسنک و غلات حجیم شده به حدود 150 پروانه نیز رسیده بود که در پنج سال گذشته به دلیل تغییر و تحولات رخ داده در شرایط اقتصادی کشور اعم از رکود و سخت شدن حضور در بازار، تعداد زیادی از واحدهای کوچک و محلی این صنعت عملا تعطیل شدند.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسنک ایران با بیان اینکه به دلیل حجیم بودن و در عین حال کم ارزش بودن، صادرات محصولات صنعت اسنک و چیپس به کشورهای دوردست توجیه اقتصادی ندارد، اظهار کرد: با این وجود صنعت اسنک سهم بالایی در بازار کشورهای همسایه دارد؛ به طوری که 67 درصد از سهم بازار چیپس و اسنک عراق در اختیار محصولات ایرانی است. این صنعت به کشورهای افغانستان، CIS و حاشیه خلیج فارس نیز صادرات دارد.
به گفته وی کل صادرات این صنعت در سال قبل حدود 46 میلیون دلار بود. همچنین بخشی از محصولات این صنعت به صورت روباری و در حجم کم به کشورهایی مانند کانادا و استرالیا نیز ارسال میشود.
روش تولید
پس از اينكه سيب زميني مرغوب انتخاب گرديد، در آب شسته مي شود تا گرد و خاك و هرگونه مواد خارجي سطح از آن پاك شود. سپس بايد سيب زميني را پوست كنده و آن را بصورت تراشه هاي نازك در آورد پوست كندن سيب زميني توسط دستگاه هاي سايش انجام مي گيرد. |
ماشین آلات مورد نیاز
1.نوار نقاله
2.ماشین شست و شو و لایه برداری
3.بالابر
4.ماشین برش
5.نوار نقاله
6.ماشین خذف سیب زمینی های نا مرغوب
و...
خلاصه برآورد مالی
شرح | مقدار/تعداد | واحد |
ظرفیت سالانه محصول | 500 | تن |
تعداد نیروی انسانی مورد نیاز | 10 | نفر |
مساحت مورد نیاز | 100 | متر مربع |
خرید ماشین آلات | 9200 | میلیون ریال |